Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

Jac3k

Posiadacz elektryka
Ja chyba utknąłem. Tym podpisem jednorazowym nie można podpisać umowy na tej stronie nfośigw. Podpisałem plik pdf ale nie wiem co z nim dalej zrobić. Na stronie funduszu gdzie wszystko robiliśmy do tej pory trzeba wskazać certyfikat a ta jednorazowa opcja podpisu daje nam tylko możliwość podpisania pliku pdf. Nie zapisuje certyfikatu na dysku. Chyba, że coś przeoczyłem.

Cav

Pionier e-mobilności
W Zielonym samochodzie tak to właśnie kazali robić.
Nie mam Szafira, więc nie pomogę, nie wiem jak to wysyłać z generatora wniosków z użyciem tego właśnie podpisu.

Jac3k

Posiadacz elektryka
W Zielonym samochodzie tak to właśnie kazali robić.
Nie mam Szafira, więc nie pomogę, nie wiem jak to wysyłać z generatora wniosków z użyciem tego właśnie podpisu.

Temat wyjaśniony. Po uszczegółowieniu dostajemy maila. Trzeba go zignorować i nie podpisywać umowy. Oznacza to, że wniosek został zaakceptowany i trafi na najbliższy zarząd. Po tym będą się znowu kontaktowali w celu podpisania umowy.

Cav

Pionier e-mobilności
Czyli jest tak jak pisałem - to jeszcze nie ten etap.

P.S.
Generalnie w instrukcji do uszczegółowienia pisali, że umowy jeszcze nie należy wysyłać.

Dajcie znać, jak ktoś już de facto dostanie info, o zaakceptowaniu wniosku przez zarząd.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Czyli jest tak jak pisałem - to jeszcze nie ten etap.

P.S.
Generalnie w instrukcji do uszczegółowienia pisali, że umowy jeszcze nie należy wysyłać.

Dajcie znać, jak ktoś już de facto dostanie info, o zaakceptowaniu wniosku przez zarząd.
Tak, tylko później przychodzi jeszcze jeden e-mail mylący, w którym jest napisane:
W celu złożenia podpisanej wersji wniosku, wykonaj jedną z dwóch opcji:

1) W przypadku wniosku wysyłanego drogą elektroniczną:

1. podpisz elektronicznie (kliknij na przycisk „Podpisz”),
  2. wyślij przez ePUAP (kliknij na przycisk „Wyślij przez ePUAP”)

Cav

Pionier e-mobilności
Tak, tylko później przychodzi jeszcze jeden e-mail mylący, w którym jest napisane:
W celu złożenia podpisanej wersji wniosku,
I dlatego pisałem, że to nadal o wniosek chodzi.
Zostawiłeś go im (zgodnie z instrukcją), na etapie niepodpisanym, więc Ci system (pewnie z automatu) przypomniał, że należy go podpisać, mimo że na tym etapie nie masz tego robić.
Wniosek jest na etapie weryfikacji, a jak ją dostanie z pozytywnym wynikiem, pójdzie na zarząd.

Dopiero później dostaniesz info że należy podpisać umowę.

RafalO

Zadomawiam się
I dlatego pisałem, że to nadal o wniosek chodzi.
Zostawiłeś go im (zgodnie z instrukcją), na etapie niepodpisanym, więc Ci system (pewnie z automatu) przypomniał, że należy go podpisać, mimo że na tym etapie nie masz tego robić.
Wniosek jest na etapie weryfikacji, a jak ją dostanie z pozytywnym wynikiem, pójdzie na zarząd.

Dopiero później dostaniesz info że należy podpisać umowę.
Wyglada na to, ze zrobilem to samo, przyszedl mail i podpisalem.
Ciekawe co to teraz bedzie? Jak to odkreca?

I jeszcze pytanie odnosnie zabezpieczen. Cesja ubezpieczenia oraz weksel in blanco? Pytalem sie agenta PZU, powiedzial, ze domyslnie jest opcja cesji calego ubezpieczenia a nie do kwoty dofinansowania. To byloby chyba bardziej logiczne, zrobic cesje do dofinansowania tylko, a nie calosc?
Druga sprawa to weksel in blanco? Jakis wzor? Jak to się wystawia, bo jestem kompletnie zielony?

Cav

Pionier e-mobilności
Pytalem sie agenta PZU, powiedzial, ze domyslnie jest opcja cesji calego ubezpieczenia a nie do kwoty dofinansowania. To byloby chyba bardziej logiczne, zrobic cesje do dofinansowania tylko, a nie calosc?
Tak, w ten sposób należy to zapisać.
To że domyślnie jest jakoś, nie oznacza że inaczej się nie da.
Druga sprawa to weksel in blanco? Jakis wzor? Jak to się wystawia, bo jestem kompletnie zielony?
Napiszą Ci.