Mój elektryk dla firm/JDG ścieżka leasing - wsteczna możliwość uzyskania dopłaty

ciastek

Pionier e-mobilności

Quba88

Posiadacz elektryka
Te 1.5% jest objęte też dotacja to.prowizja dla BOS za realizację umowy. Dostaniesz dotacje 27405 właśnie na pokrycie tego.
Protokół to też wymysł BOS bo leasing już nie robi własnych protokołów a oni chcą mieć taką podkładkę...

krzyss

Pionier e-mobilności
Komedii z PKO Leasing ciąg dalszy:
Po 2 miesiącach od skompletowania i wysłania wniosku okazuje się, że jednak jest potrzebny aneks do umowy...
A w aneksie same cuda...
Opłata za coś tam 1,5% od wartości dotacji - 405 zł, więc chyba już nie będzie się nawet z nimi użerał...
Konieczność dostarczenia protokołu odbioru auta - na auto odebrane prawie 2 lata temu.
Konieczność dosłania do nich po zakończeniu "przedsięwzięcia" oświadczenia o przebiegu auta oraz fotografii licznika.

Przypominam, że NFOŚiGW dwa miesiące temu przelał do BOŚ kasę dla mnie, no to chyba uznali, że jest ok, a teraz się okazuje, że nie jest? ehhh :confused:
No nic, pewnie jutro podpiszę aneks oraz protokół i kolejne 2-4 tygodnie czekania na informację, że czegoś brakuje :p
Oby się udało do 17.12.2022, bo wtedy kończy się moje "przedsięwzięcie" i mogą się zacząć jakieś nowe jaja jeśli nie zdążą złożyć kompletu dokumentów...
Tez mialem wszystkie te dokumenty.
Zwyczajnie PKO nie dalo Ci wszystkiego do podpisania. U mnie jeszcze pytali gdzie auto odbierane i czy mam jakies dokumenty z tesli.
Mialem kopie protokolu to sie ucieszyli.

Ja otrzymalem juz finalna kopie umowy z (leasing mi wyslal) BOS i podobno leasing wyslal dyspozycje do BOS zeby przelali kase.
Z tego co pytalem moja opiekunke w leasingu to bos wysyla kase 30-60dni. Zostalo czekac.
Pytalem tez o naklejke, powiedziala ze jak by cos to bedziemy sie odwolywac ale puki nie ma kasy naklejki nie musze miec.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ale od czego chcesz się odwoływać? Ktoś Tobie zarzucił że nie masz nalepki?
Jeszcze nie, ale formalnie… mam umowe podpisana… choc jedna ze stron sie nie wywiazala ze swojego obowiazku, bo nie przelali kasy.
I teraz sam sie zastanawiam czy juz jej nie nakleic.

krzyss

Pionier e-mobilności
Są dostępne magnetyczne 😎
I co mam co chwile odklejac ? Ale kiedy ? :)
Kupilem przezroczysta, chyba nakleje dla odczepnego. I nakleje na prawych drzwiach, bo mnie najmniej bedzie irytowac 😜