Ja pier....

skyactivwalker

Pionier e-mobilności

Bronek

Pionier e-mobilności
Samo się nie zrobiło, był wypadek .
Kwestia ceny wymian itp w elektrykach. To po prostu drogie samochody, z drogimi niektórymi elementami. To tak jakby się przypierd do Porsche itp ... podając za przykład Fabię. Którą nota bene też można tak ztuningować, iż jej bebechy będą miały cenę złota.
Czepianie się ile to kosztuje jest durnowate, bo to dotyczy wszystkiego, od mieszkań, zegarka , psa czy kota, do gaci i skarpet. Po kiego są one po 100 zł jak w Lidlu mamy po 10? Itd.
Dam se ptaka obciąć,, że w większości nie licząc lobbingu, to jak zwykle wynika z zazdrości, nie tyle o same EV, tylko o to że posiadacze mają jaja aby je mieć, podejmując jako pierwsi takie decyzję. na które krytycy nie mają odwagi czy możliwości.

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Bardziej chodzi o to że budują słaby obraz BEV, po co kumulować te wszystkie problemy w jednym clickbaitowym artykule?
Przecież można by było skumulować problemy z ICE:
1. Problemy z DPF
2. Problemy z SCR (adBlue)
3. Koła dwumasowe
4. Sprzęgła
5. EGRy
6. Wtryskiwacze
7. Łańcuchy rozrządu
8. Turbosprężarki
9. Masa czujników i osprzętu w układzie sterowania silnikiem
10. Na stacjach paliw może być chrzczone paliwo a zdarzało się w ostatnim czasie że niedostępne było adBlue
11. Można się pomylić przy tankowaniu benzyna/diesel
12. W zimie w dieslach może zamarznąć paliwo (albo wytrącić się parafina)
13. Na stacji benzynowej trzeba czekać aż poprzedni klient zdecyduje czy sos do hot-doga ma być duński czy czosnkowy.

dojechałem do 13 żeby było więcej ale to nie wyczerpuje tematu :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Wiesz co, nie miałem tylko problemu z pkt 2 i 12.. Reszty doświadczyłem
W kontakcie z elektrykami wychodzi że to ja mam coś z dupą nie tak ?
Bo w Leafie czujnik grzania fotela wysiadł a w Tesli zmienili okablowanie fotela

Bronek

Pionier e-mobilności
Może masz po prostu wielkie cojones
To się przepuklina mosznowa, fachowo nazywa.

AD "Twarda dupa", to żeby grać bohatera : wersja oficjalna, to ZOMO mnie pałami biło . No czasem matka też klapsa dała i kilka Panienek kopnelo mnie w d...., jest jak zelówka.

Ps. Jak chcecie zobaczyć wpływ działania słońca na skórę, to warto porównać dupe z twarzą, ale tak po 30stce
Gdy kobitka chroniła się od słońca, to śmiało możemy stwierdzić że "z twarzy to jest niezła dupa"