2022.40.1 - zmiany

solik

Pionier e-mobilności
Mam 2022.36.6, przed chwila dostalem 2022.40.4.1 :) ostatnio sie smialem ze Fiat lepiej przelacza na drogowe to chyba poskutkowalo. Ogolnie poliftowy TM3 ma strasznie mocne mijania, ostatnio jechalem Audi A4 z matrixami i mijania bez zalaczonego matrix swiecily przede wszystkim o wiele blizej niz w TM3.

Last edited:

Michal

Moderator
Pewnie możesz to sobie przestawić. U mnie po którymś update poszły same w dół jakby same, więc podniosłem trochę. Po kolejnym musiałem obniżać, więc chyba coś mieszali w logice poziomowania i coś zwalili na kilka updatów.

kaziwich

Posiadacz elektryka
Mam 2022.36.6, przed chwila dostalem 2022.40.4.1 :) ostatnio sie smialem ze Fiat lepiej przelacza na drogowe to chyba poskutkowalo. Ogolnie poliftowy TM3 ma strasznie mocne mijania, ostatnio jechalem Audi A4 z matrixami i mijania bez zalaczonego matrix swiecily przede wszystkim o wiele blizej niz w TM3.
To ze tesla swiecila dalej swiatlami mijania jest zapewne kwestia ustawienia wysokosci wiatel. Malo tego, dalej (czyli wyzej) bardziej oslepia innych, wiec moze lepiej wziac przyklad z tego audi :)

Bronek

Pionier e-mobilności
X Plaid czy jednak porwales sie na S-ke?

AD światła, ustawiłem lewe nisko prawe wyżej i oba max w prawo

solik

Pionier e-mobilności
Mam 2022.36.6, przed chwila dostalem 2022.40.4.1
jezdzilem po wioskach i na obwodnicy - moze ze 2 razy za pozno wylaczylo dlugie ale to jest niebo a ziemia z tym co bylo - reaguje nawet na obrysowki w ciezarowkach :) 2 razy jedynie za pozno wylaczyl jak jechalem za kims ale to byly cyklopy z jednym swiatlem, na ekraniku tych aut nie bylo nawet widac wiec chyba Tesla ich nei widziala

co ciekawe po aktualizacji pokazala mi sie propozycja wlaczenia pokazu swiatel w menu zabawy.. nowa animacja czy co? przeciez to od zeszlego roku juz jest

daniel

Señor Meme Officer
To że nie ma na tablecie nie oznacza że ich nie widzi.
Właśnie zauważyłem, że wizualizacja nas ekranie jest bardzo uboga. Dodatkowo dzisiaj stałem w korku i widziałem ciężarówkę, która stoi gdzieś tak 3 długości samochodu za mną, a w rzeczywistości był dużo bliżej, może jedną. Myślicie, żeby zrobić ponowną kalibrację kamery?