KKL

Posiadacz elektryka
Dzięki @nabrU

JuicePass wychodzi nieźle ale nie widzę podanych cen ponad limit .. pewnie powrót na standard.
Jak widać na taką wycieczkę będę potrzebował około 500kWh .. trzeba by ze 3 pakiety kupić i kombinować żeby je później zużyć.

W JuicePass po "wykończeniu" pakietu przechodzisz na ceny z pay per use gdzie 1kW kosztuje na ładowarkach DC 0.99EUR i teoretycznie za miesiąc pakiet się odnawia. Nie oplaca się... Ale.. z tego co czytałem na forach niemieckich, to można wtedy przejść na inny pakiet, np na pay per use i za chwilę znowu można aktywować Flat Large/Small i ponownie mieć dostępne kilowatogodziny w super cenie. Ja przetestowałem migracje z Flat Small na Pay per use po zakończeniu pakietu flat small i poszło bez problemu. Nie mam jednak potrzeby ponownej aktywacji pakietu flat więc nie testowałem powrotu.

Ze swojej strony dodam, że JuicePass bez problemu działał mi na Greenwayu i Ionity a cena w pakiecie large 1.46zl jest nie do pobicia na dzisiaj. Bo każdy inny powszechny dostęp do Ionity w dobrej cenie wymaga dodatkowego abonamentu. A tutaj zero zobowiązania..

Last edited:

Cav

Pionier e-mobilności
Brzmi ciekawie, a co to w ogóle jest?
Rozumiem że kupujesz jakiś pakiet kWh z opłatą z góry?
To jest pakiet jednorazowy czy cykliczny?
Jest jakiś czas na jego wykorzystanie?

Cav

Pionier e-mobilności
Czyli to na cykl miesięczny.
Więc pewnie jak nie wykorzystasz w miesiącu, a zmienisz plan żeby następnej opłaty nie pobrał, to kWh przepadają?
No to szkoda....

viallos

Pionier e-mobilności
Ale to jest bardzo mały limit kWh i przy jakiejś wycieczce to raczej kilka takich pakietów potrzebne i to w trakcie nawet tygodnia a nie miesiąca. Mimo wszystko chyba spróbuję jakąś kombinacje abo GW plus ten JuicePass.

Dzięki

Cav

Pionier e-mobilności
Ale to jest bardzo mały limit kWh i przy jakiejś wycieczce to raczej kilka takich pakietów potrzebne
Kombinowałem bardziej z wykorzystaniem bez wycieczki.
Rzadko ładuję na płatnych stacjach jeżdżąc po kraju, ale się zdarza, a zimą będzie częściej, bo zużycie większe.
Gdyby dało się wykorzystać np. 30 kWh, a potem za miesiąc kolejne 30 kWh, a po dwóch następną część pakietu byłoby bardzo użyteczne....

KKL

Posiadacz elektryka
Czyli to na cykl miesięczny.
Więc pewnie jak nie wykorzystasz w miesiącu, a zmienisz plan żeby następnej opłaty nie pobrał, to kWh przepadają?
No to szkoda....
Dokładnie tak. Niewykorzystane kWh przepadają. Ale jak robisz 1000km wycieczkę, to zużyjesz na bank cały Flat Large. Mi poszedł cały plan Flat Small na wycieczkę do Krakowa z Wawy i z powrotem,z przejazdem przez Śląsk. To jest tylko 70kWh więc raptem 350-400km zasięgu w trasie o tej porze roku.

Niemcy mają cały duży wątek odnośnie JuicePass. Piszą też o wielokrotnej aktywacji pakietu po wykończeniu aktualnego

Do apki można zamówić kartę RFID za 16 euro.

Last edited:

KKL

Posiadacz elektryka
Gdyby dało się wykorzystać np. 30 kWh, a potem za miesiąc kolejne 30 kWh, a po dwóch następną część pakietu byłoby bardzo użyteczne....
Gdyby tak było, to by ten biznes im się nigdy nie spiął ;). I tak uważam, że cena 1.46zl za kWh na Ionity jest kozak, bez żadnego dodatkowego abo. Na GW do końca roku promocja z kartą Visa trochę cenę obniżyła, więc atrakcyjność JuicePass nieco mniejsza..

Btw, Orlen zapowiedział podwyżki od 22 listopada. Za chwilę będziemy mieć ceny zachodnie u nas.. 😱

nabrU

Moderator
A nie możecie zainstalować kilka apek JuicePass: mąż + żona / partnerka / kochanka + dzieci (jak są) i już będzie kilka pakietów Flat Large :LOL:

viallos

Pionier e-mobilności
Wiesz my w PL nie potrafimy kombinować tak jak wy tam na wyspach.