Gdzie trzymacie kable do ładowania, EVSE, trójkąt, gaśnicę? - ankieta

Gdzie trzymacie kable do ładowania, EVSE, trójkąt, gaśnicę?

• Total voters
    40

nyknow

Fachowiec
Sprawdziłem i jest wszystko oprócz gaśnicy - która chyba w tym jak zadnym innym aucie by się przydała - chociaż pewnie i tak nic nie da w razie czego

ELuk

Pionier e-mobilności
Nie ma takiej opcji. ICE z założenia jeżdżą na substancji łatwopalnej, która może generować wybuchowe opary i odcięcie dopływu tlenu w komorze silnika przez gaśnice wstrzyknietą pod maskę czasami pomaga.
BEV z założenia nie ma łatwopalnego paliwa, a i tankowanie nie wiąże się z przelewaniem substancji łatwopalnej.
Zapłony BEV to awaria ogniw. Jak się zacznie palić to samochodowa gaśnica nie pomoże.

Bronek

Pionier e-mobilności
Powinna być taka która coś da ;)
Powinni dawać :kontener i cysternę :)

EDIT : a dźwig jeszcze ? No i karnet do kina

Last edited:

Piernik

Posiadacz elektryka
Sprawdziłem i jest wszystko oprócz gaśnicy - która chyba w tym jak zadnym innym aucie by się przydała - chociaż pewnie i tak nic nie da w razie czego
Gaśnica się przyda w razie kontroli ;) Jest obowiązek posiadania gaśnicy właśnie i trójkąta.

daniel

Señor Meme Officer
Ironią losu byłoby, że gaśnica z Tesli gasi jakiegoś spaliniaka. Jeśli ktoś będzie gasił samochód spalinowy, niech udzieli wywiadu, że te spalinowe to się jakoś tak często palą i czuję się bezpieczniej w elektrycznym. 😝

Bronek

Pionier e-mobilności
MI nie dali gaśnicy. Może jak bym się do nich zgłosił, to uzupełnią ten brak?
Za 3 dychy będziesz się procesował? Dobre ubezpieczenie saszetka pod ręką i telefon aby filmować ognisko, to wystarczy. I wysiadamy aby mieć fajny widok.
No chyba że ktoś chce robić za strażaka i gasic kosze na śmieci.
Był tu temat o gaśnicach.
Ja mam nielegalne halonowe ale w kamperze. Te nie robią syfu.
W osobówkach byle co aby były ważne.
I tak nie ma co gasic kilogramem, tylko fajki w popielniczce.

abes99

Posiadacz elektryka
W osobówkach byle co aby były ważne.
Nawet nie musi być ważna gaśnica, ma być sztuka, a o terminie ważności prawo nie wspomina i mandatu za to brak ;)