Shell Recharge wchodzi do Polski?

Phitherek_

Posiadacz elektryka
U mnie to samo, wszystkie materiały po polsku, karta ma numer zaczynający się od PL.

tenOr

Posiadacz elektryka
Przyszła mi dzisiaj karta. Metodą „na Niemca”, ale list po naszemu, na karcie też mam napisane po Polsku, numery alarmowe na karcie też z Polski.
Przyszła mi karta "na Niemca". Wszystko mam po niemiecku na karcie :) Nr DE-...

BTW, na stronie shellrecharge.com można edytować swoje dane i... Da się tam przypisać Polskę. Tyle że nie jest to odzwierciedlone w apce. Także rozjazd jakiś.

krzyss

Pionier e-mobilności
Przyszła mi karta "na Niemca". Wszystko mam po niemiecku na karcie :) Nr DE-...

BTW, na stronie shellrecharge.com można edytować swoje dane i... Da się tam przypisać Polskę. Tyle że nie jest to odzwierciedlone w apce. Także rozjazd jakiś.
No i ?
Masz karte mozesz ladowac czyli jest sukces :)

domingo

Fachowiec
Odgrzewając temat, ale i dolewając oliwy...
Do mnie też przyszło metodą na niemca, ale na kopercie jest Poland, Poland, karteczka w środku po polsku, nr telefonu: "Polska +31 (0)88 [..]"
i pastylka, a nie karta (w kodzie: DE) - szczegół.
1. Dobry przypadek - Raz ładowałem AC (jeszcze z apki) 56,38 kWh 5h17m - 68,92 netto. Doliczając nawet VAT 23% i 0,35 euro za podłączenie (tę opłatę jednorazową gdzieś widziałem, teraz nie znajduję) to z grubsza 86,84 brutto. Czyli 1,54zł/kWh. Na greenway-u bez abonamentu cena wynosi 1,67/kWh. Nie wiem czy ostatecznie Shell policzy VAT 23, czy 5 bo Tesla, Orlen, itd. każdy liczy po swojemu. Czy doliczy 0,35 euro i po jakim kursie też nie, więc może być deczko taniej.
2. Niedobry ;) przypadek - ładowanie DC (200kw) teoretycznie 1,88/kWh + 0,05/min (mam zrzut ekranu), 15,96 kWh i 0h17m policzyło 36,32zł (już tutaj się nie zgadza bo powinno być: 30,01zł za użyte kWh plus 0,85zł za minuty). Przeliczając znowu z okładem do brutto, kosztów ostatecznych - 46,70zł brutto za takie ładowanie czyli - 2,93zł/kWh (dla porównania, wg cennika GW bez abonamentu to 2,77/kWh). Będę to reklamował jak przyjdzie faktura, bo ewidentnie liczą 2,22zł/kWh netto przy takiej prędkości, a pokazują co innego.

Czekając na kartę/pastylkę od 25 listopada uruchamiałem ładowanie przez apkę "nastrzelałem" już za 178,42 zł a faktury nie ma, pieniędzy nadal nie chcą.

viallos

Pionier e-mobilności
A ja w tamtym tygodniu otrzymałem telefon od jakiegoś gościa z Shella który proponował mi niezłe stawki w ramach Shell Recharge na Greenway... i Ionity ... ale nie dotyczyło szybkich ładowarek Ionity ... zatem jakich 😀?
Powiedziałem że nie zainteresowany bo jeszcze był JuicePass ... ale jak go nie ma to może być całkiem ciekawa oferta. Na pewno abo były tańsze niż abo Greenway ale chyba trzeba było podpisać na rok.