@cooler miałeś jakieś objawy kompresora? Hałasy, wibracje? Pytam, bo wczoraj mój samochód zaczął wydawać odgłosy walenia szpadlem w wiadro, a potem ciągnięcia po metalowej płycie. Nie powiem, żeby mi się to podobało.
Siedziałem godzinę na parkingu z ustawionymi 16 stopniami, bo dziecko spało z tyłu w foteliku. Żona wróciła ze sklepu, ruszyliśmy w trasę po mieście i podkręciłem temperaturę do 18 stopni. Po krótkim czasie pojawił się ten hałas i trwał jakieś 30 sekund. Żona chciała wyskoczyć, ale ją uspokoiłem. 😅 Pamiętam, że kiedyś też mi się zdarzyło. Było to bardzo głośne. Od jakiegoś czasu przy niskich temperaturach próbuję to wyłapać. Myślałem, że będzie się to działo przy włączaniu ogrzewania rano przed odjazdem z parkingu, ale uruchamiam ogrzewanie z domu, bo nie chcę stać koło samochodu, więc nie słyszę.
Dziwne wydaje mi się to, że to się stało podczas jazdy. Akurat robiłem zakręt 270 stopni w prawo. Może to miało jakiś wpływ.
Kyle Connor z Out Of Spec na YT miał problem w M3P Performance. Wentylator poluzował się na łożysku czy coś takiego.
U mnie trwało to znacznie dłużej, zaczęło się na zakręcie i trwało nawet jak jechałem prosto.