TMX Plaid - odbiory Q4 2022

Bronek

Pionier e-mobilności
Przy zakupie M3 i MY jest taka opcja, pewnie kwestia czasu i będzie opcja dla MS i MX
Nie rozumiem. Mi chodzi, że gdy ekspansja Tesli się nasiliła na strefy klimatyczne różne od Kalifornii to i opcje i wyposażenie się zmieniło. Może kwestia opn na odpowiedni sezon wydawania samochodów stanie adekwatna do tego czasu? A nie że dają na letnich a kółka sobie możesz całe dokupić za worek kasy i do tego nie zawsze je otrzymasz w terminie.

zibizz1

Pionier e-mobilności
w FAQ na stronie Telsi jest napisane:
Mam zakupiony zestaw opon zimowych. Czy mogę odebrać zestaw opon letnich lub zimowych w dniu dostawy samochodu?
Jeśli będziesz odbierać pojazd Tesla w lecie, zakupiony zestaw kół z oponami zimowymi umieścimy w bagażniku. Jeśli będziesz odbierać pojazd Tesla w zimie, w bagażniku samochodu Tesla umieścimy koła z oponami letnimi. Pamiętaj, że w czasie odbioru w samochodzie mogą się znajdować tylko 2 osoby.

Tylko do S i X nie mozna było wziac kół zimowych. Ale spokojnie znam agenta co brał Suzuki i chciał zamówić auto na całorocznych i nie było takiej opcji więc narazie zdziera letnie, także w zime, bo "mało jeżdzi":rolleyes:

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie odróżniasz kół od opon. I jak widać w tekście cytowanym też mieszają
Piszą najpierw o oponach zakupionych a potem o kołach z oponami transportowanych w środku.
To nie jest tożsame.
Felgi Tesli z oponami ( tz koła. ) to worek kasy.
Chcemy koła na zimówkach a nie dwa zestawy całych kół.
Nie wszyscy zmieniają komplety, na ogół wymienia się opony jest taniej

Nawet ja zamówisz zimowe całe koła i felgi i gumy, to i ich potrafią nie dostarczyć razem z autem.

Last edited:

Sporting

Zadomawiam się
Nie rozumiem. Mi chodzi, że gdy ekspansja Tesli się nasiliła na strefy klimatyczne różne od Kalifornii to i opcje i wyposażenie się zmieniło. Może kwestia opn na odpowiedni sezon wydawania samochodów stanie adekwatna do tego czasu? A nie że dają na letnich a kółka sobie możesz całe dokupić za worek kasy i do tego nie zawsze je otrzymasz w terminie.
A co ? masz takie doświadczenie, że przy zamówieniu samochodu zamówiłeś jednocześnie koła z zimowymi oponami i ich nie odstałeś w terminie odbioru auta? Wg mnie jak zamówisz razem to odbierasz razem (tak mi się wydaje nie mam doświadczenia)
Rozumiem, gdyby koła były "akcesorium" ale mam na myśli zakup z samochodem.