potrzebna podpowiedź o greenway roaming

Giaur77

Fachowiec
Z odpowiedzi wynika raczej, że poza siecią konkretnego partnera jest jeszcze sito w postaci wybranych ładowarek (stąd potrzeba sprawdzania na mapie). Wychodziłoby więc na to, że to oferta zmienna zakresowo.

Cav

Pionier e-mobilności
Akurat w przypadku GW można to podejrzewać, ich infolinia sprawia wrażenie kumatej i zainteresowanej pomocą....

daniel

Señor Meme Officer
Akurat w przypadku GW można to podejrzewać, ich infolinia sprawia wrażenie kumatej i zainteresowanej pomocą....
Potwierdzam. Na razie jedna rozmowa dotycząca niedziałającego AC w ładowarce i pani z infolinii szybko i konkretnie mi pomogła.

Sierek

Fachowiec
Trzeba uważać na bezpłatne ładowarki i nie uruchamiać ich kartą GW. Miałem taki przypadek w Chorwacji i reklamacja nic nie dała - skasowali opłatę bo podobno mają taką umowę z Hrvatski Telekom.

KKL

Posiadacz elektryka
Odnośnie roamingu GW, ktoś to już pisał, ale z własnego doświadczenia - nie wszystkie ładowarki danego operatora są w roamingu. We Włoszech miałem tak, że część ładowarek EnelX było dostępnych z poziomu GW, część nie. Natomiast mam wrażenie, że to jest polityka danej sieci, które ładowarki udostępnia innym dostawcom. Bo te które były w GW niedostępne, były tak samo niedostępne w Shellu, EnBw itp. A te dostępne w GW były też u innych operatorów.