Mam Supercharger około jednego z CH - 4 stanowiska, 250kW. W sumie to mogę tam jeździć na zakupy raz w tygodniu. Dojazd do pracy mam bardzo krótki po mieście - 15 km tam i z powrotem.ładowarkę blisko pracy lub w miejscu gdzie robisz zakupy.
No to nie widzę żadnej trudności. Osobiście poszukałabym darmowej ładowarki, jednak ładowanie do pełna to koszt 70pln.Mam Supercharger około jednego z CH - 4 stanowiska, 250kW. W sumie to mogę tam jeździć na zakupy raz w tygodniu. Dojazd do pracy mam bardzo krótki po mieście - 15 km tam i z powrotem.
Od jakiegos czasu laduje sie tylko na miescie. Co dwa trzy dni sprawdzam stacje ładowania GW zlokalizowana około 600m od domu. Czesto podpinam pod AC i zostawiam na 4-5h zeby sie naladowala. Dwa razy zaprowadzilem o 23 i ustawilem zeby sie skonczylo okolo 8 rano i odbieram naladowane auto. Sporo jezdze i jest to upierdliwe, ale aktualnie nie mam wyboruCzy są tu właściciele TM3 ktore nie maja ładowarki w domu?Jeśli tak, to proszę o krótki opis daily/weekly routine w kwestii ładowania samochodu poza domem.
600m? To luksus! Ja mam 1200 w linii prostej! W środę ładuję się na CCS przez około 60 minut. Z YouTube i grami to czasem nie chce się wychodzić. W sobotę zostawiam na AC, wracam do domu i ładuję do 100% przez 2-3h. W inne dni jadę na zakupy gdzie jest ładowarka i zostawiam na AC. Ile się naładuje, tyle się naładuje. Od poniedziałku do piątku jadę 2*27km co kosztuje 8-10% baterii w jedną stronę. W weekendy czasem dłuższe wyjazdy, np do rodziców gdzie ładuję się z gniazdka 230V. Jeszcze nie byłem na wyjeździe z rodziną gdzie musiałbym robić przystanek na ładowarce, żeby dojechać albo wrócić. Nie wiem jak zareagują. 😅 Ale bywało, że dziecko trzeba było nakarmić i stawaliśmy na MOPie. Wtedy oglądaliśmy Barbie Syrenki na Netflix, więc myślę, że na ładowarce byłoby tak samo.Od jakiegos czasu laduje sie tylko na miescie. Co dwa trzy dni sprawdzam stacje ładowania GW zlokalizowana około 600m od domu. Czesto podpinam pod AC i zostawiam na 4-5h zeby sie naladowala. Dwa razy zaprowadzilem o 23 i ustawilem zeby sie skonczylo okolo 8 rano i odbieram naladowane auto. Sporo jezdze i jest to upierdliwe, ale aktualnie nie mam wyboru![]()
Głośność navi jest oddzielnie od muzyki - trzy kropki przy miejscu docelowym i tam gdzieś się ustawia - poszukaj.Jaki jest powód że przy Navi samochód nie mówi wskazówek, tylko wskazania na ekranie są. Głośność zwiększyłem na maksa i cisza. Gdzieś jakieś ustawienia są do tego jeszcze?