TMX Plaid - odbiory Q4 2022

thundabyr

Zadomawiam się
Ja mam bezpiecznik 25A więc ładowarka jest ustawiona na 20A czyli ładuje na 16A. Jak zmienię bezpiecznik to powinno śmigać na 32A po konfiguracji.

Nie jest to jakiś mega problem bo i tak z 10% to 90% przez noc się naładuje.

zibizz1

Pionier e-mobilności

Bronek

Pionier e-mobilności
Chgw? Mam 2x evse 3 x32A, kable kilka też 3x32A i idzie do 16A na fazie
Jest zastanaeiający komunikat, ze w tej lokalizacji (dom) ładowanie jest o takiej mocy czylin11 kW
A po drugie ( fotka niżej) że może toe 22kW dotyczą tylko słupków publicznych aby nie spalić instalacji domowych?

Sprawdzę jak będę mial na swoim zadupiu gdzie.
tempFileForShare_20221229-190658_copy_1140x965.jpg

Last edited:

thundabyr

Zadomawiam się
Ja jak się zaloguję do Wall Connector'a to mam opcje ustawienia mocy ładowania do 32A.

Apropo ładowania, czy ktoś wie czy w Markach można podładować auto? Muszę jechać odebrać auto które porzuciłem tam przy odbiorze S :)

Doktor

Posiadacz elektryka
Pojechałem na stację kontroli pojazdów i przednia oś Ok, a tylnia zbieżna. Ktoś w okolicy Trójmiasta to ogarnie? Czy nikt nie dotyka zbieżności bez danych odnośnie danego modelu? Dane będzie mieć chyba tylko sama Tesla, skoro to najnowszy rocznik.
EDIT: pytałem na FB i już mnie wyśmiali, że tylnią powinna być zbieżna i jestem przewrażliwiony ;)

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie pomogę bo nie wiem.

Przyszła mi guma/korytko do frunka z TESMANIAN fajna
Wolabym bieda plastik jak w Trojce od tej wykladzinki (ja dostalem jeszcze dywanik) . Niby na bogato ale niepraktycznie, no i nie ma haczyków
Szybko przyszła z USA i w okresie świąt, 22.12 Wysłano

Doktor

Posiadacz elektryka
Nie pomogę bo nie wiem.

Przyszła mi guma/korytko do frunka z TESMANIAN fajna
Wolabym bieda plastik jak w Trojce od tej wykladzinki (ja dostalem jeszcze dywanik) . Niby na bogato ale niepraktycznie, no i nie ma haczyków
Szybko przyszła z USA i w okresie świąt, 22.12 Wysłano
Do mnie też dziś przyszło. Wziąłem komplet, bo potrzebowałem na przód i tył oraz dno bagażnika, to opłacało się wziąć cały zestaw.
Jestem zadowolony. Instrukcję przeczytałem po montażu oczywiście, że powinno najpierw poleżeć na płaskim, żeby odzyskały kształt. No cóż, i tak wyglądają dobrze.

Bronek

Pionier e-mobilności
Tylu nie brałem. Są ok. Clo Ci przywalą pewnie kilka stówek. Fedex przyśle fakturę z opźnienirm a potem wezwanie do zaplaty... Mają do dupy system Niby fajnie bo przelewem ale potem zawracają tylek. Cos im tam nie styka. Nie ma co odpowiadać , ale zapłacić trzeba