TMX Plaid - odbiory Q4 2022

zibizz1

Pionier e-mobilności
Czy macie czujniki parkowania? Jeżeli już nie, to czy działa Wam jakiś system ostrzegania przed przeszkodami?
X i S nadal mają czujniki. Ja juz dostałem Y Perfomacne bez czujników pod koniec listopada. Y LR i 3 które dotrą w tym roku też chyba powinny mieć czujniki.
Samochód bez czujników zachowuje się jak bez czujników, czyli mozna sobie na parkingu bez problemu rozpychac inne auta beż zadnych przeszkód i dodatkowych sztuczych dźwieków, tylko dźwiek blachy o blache

krzyss

Pionier e-mobilności
X i S nadal mają czujniki. Ja juz dostałem Y Perfomacne bez czujników pod koniec listopada. Y LR i 3 które dotrą w tym roku też chyba powinny mieć czujniki.
Samochód bez czujników zachowuje się jak bez czujników, czyli mozna sobie na parkingu bez problemu rozpychac inne auta beż zadnych przeszkód i dodatkowych sztuczych dźwieków, tylko dźwiek blachy o blache
No to jest fenomen ta tesla bez czujników... powinno się teraz pojechać do Pana Miecia, żeby zamontował takie ładne czarne uniwersalne pikajace :)

zibizz1

Pionier e-mobilności
No to jest fenomen ta tesla bez czujników... powinno się teraz pojechać do Pana Miecia, żeby zamontował takie ładne czarne uniwersalne pikajace :)
Samo pikanie to mam w nosie, bardziej awaryjne hamowanie by się przydało. W starym aucie w ciagu 3 lat uzywania 2 razy mi uratowało dupę takie coś, tylko czasem troche wkurza jak sie chce podjechac do jakiegoś krzaka.

Doktor

Posiadacz elektryka
Przez pomyłkę wjechałem na drogę ekspresową. Postanowiłem skorzystać z okazji i przetestować przyspieszenie. Wrażenia niesamowite. Zauważyłem, że Model X Plaid jest świetnie wyciszony, ale okazało się, że zatkało mi uszy od przyspieszenia. Powtórzyłem próbę z odetkanymi uszami i może nie jest idealnie, ale między Modelem 3 a Modelem X jest przepaść. Prędkości, które są dozwolone tylko na niemieckich autostradach wciąż pozwalają na normalną rozmowę.

zibizz1

Pionier e-mobilności
U mnie daje 16 ale Amper
Ciekawe to max czy od kabla bo evse mam 3x32a
Podobno na 3x230V 32A maksymalna moc ładowania to 8,5kW
a na 3x400V 24A maksymalna moc 16,6 kW