można by pomyśleć

ELuk

Pionier e-mobilności
To są groszowe koszty, ja niedawno zrobiłem przegląd po 120 tys km w moim MB w dieslu i zapłaciłem 5 tys pln, więc można się cieszyć z takich kosztów jakie podajecie.
BV 👍

SineXP

Zadomawiam się
Można by pomyśleć , że szczęśliwych posiadaczy opla to nie ma na forum , ja jestem i jeśli ktoś też to może rozpocznijmy ten wątek
Hej, odebrałem 15.06.2022 - nie minęło 30 dni a już 2200 km zrobione - w tym trasa 220 km oraz urlop 350km w jedna stronę z całą rodziną(4) i autem zapakowanym pod sufit. Na chwile obecna oficjalnie stwierdzam ze jestem szczęśliwym posiadaczem Corsy-e.

decyzja o zakupie auta elektrycznego zapadła po obejrzenie filmiku "Zakopane test Opel Corsa-e", wcześniej temat rozważany od prawie roku ale zawsze coś wypadło i nie było czasu lub środków na finalizacje pomysłu .
Nie było wiadomo jaki, ale oglądając ten film decyzja zapadła .... i jakoś parę dnie później, po milionie telefonów, 20 jazdach próbnych po całej Polsce padła decyzja o zakupie Opla, wiec gdzieś w podświadomości zostało :)

hubert787

Zadomawiam się
Hej, odebrałem 15.06.2022 - nie minęło 30 dni a już 2200 km zrobione - w tym trasa 220 km oraz urlop 350km w jedna stronę z całą rodziną(4) i autem zapakowanym pod sufit. Na chwile obecna oficjalnie stwierdzam ze jestem szczęśliwym posiadaczem Corsy-e.

decyzja o zakupie auta elektrycznego zapadła po obejrzenie filmiku "Zakopane test Opel Corsa-e", wcześniej temat rozważany od prawie roku ale zawsze coś wypadło i nie było czasu lub środków na finalizacje pomysłu .
Nie było wiadomo jaki, ale oglądając ten film decyzja zapadła .... i jakoś parę dnie później, po milionie telefonów, 20 jazdach próbnych po całej Polsce padła decyzja o zakupie Opla, wiec gdzieś w podświadomości zostało :)
Super :)
Gratulacje i mam nadzieję, że będzie świetnie służyła, tak jak nam nasza!

SineXP

Zadomawiam się
no i 3000 km jakoś już wybiło ...
koszt ... 320 pln w tym:
2 x doładowanie po 30 kw (greenway + orlen) - około 130 pln
2 x doładowanie po 15 kw ( orlen) - około 70 pln
4 x ładowanie w hotelu\ośrodku z gniazdka - 120 pln (nie miało znaczenia ile się doładowałem)

reszta ładowań z domowej instalacji fotowoltaicznej .... instalacja 8.8 kwp i spora nadprodukcja na razie
dla porównania:
2.0TDCI w niezawodnym fordzie mondeo ( ja mam ciężką nogę) głównie po mieście, niestety na krótkich dystansach
700 km = jedno tankowanie 65 x 7,70pln = 500 PLN

wychodzi na to ze instalacja w panele zwróci mi się szybciej niż zakładałem :)

Na chwile obecna oficjalnie stwierdzam ze jestem jeszcze szczęśliwszym posiadaczem Corsy-e.

SineXP

Zadomawiam się
dwa pytania:
1. czy dobrze mi się wydaje ze na forum są tylko 3 ople corsa-e ?
2. czy ktoś może wie jak zaprogramować opóźnienie lądowania z poziomu auta ? (nie aplikacji)
w jutubach sa filmiki ale glwnie dotycza RM2021 a nie RM 2022 ... a w 2022 nie ma już na przykład guziczków pod ekranem na środkowej konsoli ...

PS - przebieg .... 4800km koszt, dalej 320 pln

Slawomir

Zadomawiam się
dwa pytania:
1. czy dobrze mi się wydaje ze na forum są tylko 3 ople corsa-e ?
2. czy ktoś może wie jak zaprogramować opóźnienie lądowania z poziomu auta ? (nie aplikacji)
w jutubach sa filmiki ale glwnie dotycza RM2021 a nie RM 2022 ... a w 2022 nie ma już na przykład guziczków pod ekranem na środkowej konsoli ...

PS - przebieg .... 4800km koszt, dalej 320 pln

Prawdopodobnie masz ekran 7'' i jeśli nie masz nawigacji to chyba też nie masz E-funkcji ...
jeśli masz nawigację to po lewej lub prawej stronie powinien być przycisk "E" lub "e"
w załączniku jest wyświetlacz 7'' bez "e".
Mam nadzieję, że choć troszkę pomogłem.

Attachments

• CR20_1.jpg
    CR20_1.jpg
    183,3 KB · Liczba wyświetleń: 13

SineXP

Zadomawiam się
Prawdopodobnie masz ekran 7'' i jeśli nie masz nawigacji to chyba też nie masz E-funkcji ...
jeśli masz nawigację to po lewej lub prawej stronie powinien być przycisk "E" lub "e"
w załączniku jest wyświetlacz 7'' bez "e".
Mam nadzieję, że choć troszkę pomogłem.
to wiele wyjaśnia - szkoda bo akurat to by się przydało.

SineXP

Zadomawiam się
Informacje z forum niemieckiego,
Trochę zdziwiło mnie to, że są wersje bez E-funkcji ....
trochę dziwne - bo powinna to być raczej funkcja związana w autem elektrycznym a nie z typem "multimediów". Nie wiem co tam można sprawdzić lub ustawić, wiec mi tego nie brakuje ale .... brak ustawiania np ograniczenie ładowania do 80%, albo zaprogramowania godzin ładowania z poziomu auta było by przydatne. Z telefonu da się ustawić opóźnienie ładowania + trochę liczenia ile czasu potrzeba żeby dobić do 80% przy określonej mocy ładowania i obejście gotowe ....

nnnnn

Pionier e-mobilności
Nabyłem dziś e-Corsę z 2020, przebieg 33k km, uruchomiłem aplikację i funkcje zdalne i okazało się że jest aktualizacja systemu. Ktoś już robił? Plik ma ponad 7GB i pomimo szybkiego łącza ściąga się już 3 godzinę. Pierwsze wrażenia są takie że jest to małe auto, muszę się do tego przyzwyczaić. Generalnie fajnie się parkuje, irytujące trochę że aby zmienić kierunek jazdy trzeba dwa razy ruszyć selektorem jazdy. W temp 6 st C i naładowaniu 81% pokazuje 220 km zasięgu.