Hej, odebrałem 15.06.2022 - nie minęło 30 dni a już 2200 km zrobione - w tym trasa 220 km oraz urlop 350km w jedna stronę z całą rodziną(4) i autem zapakowanym pod sufit. Na chwile obecna oficjalnie stwierdzam ze jestem szczęśliwym posiadaczem Corsy-e.Można by pomyśleć , że szczęśliwych posiadaczy opla to nie ma na forum , ja jestem i jeśli ktoś też to może rozpocznijmy ten wątek
SuperHej, odebrałem 15.06.2022 - nie minęło 30 dni a już 2200 km zrobione - w tym trasa 220 km oraz urlop 350km w jedna stronę z całą rodziną(4) i autem zapakowanym pod sufit. Na chwile obecna oficjalnie stwierdzam ze jestem szczęśliwym posiadaczem Corsy-e.
decyzja o zakupie auta elektrycznego zapadła po obejrzenie filmiku "Zakopane test Opel Corsa-e", wcześniej temat rozważany od prawie roku ale zawsze coś wypadło i nie było czasu lub środków na finalizacje pomysłu .
Nie było wiadomo jaki, ale oglądając ten film decyzja zapadła .... i jakoś parę dnie później, po milionie telefonów, 20 jazdach próbnych po całej Polsce padła decyzja o zakupie Opla, wiec gdzieś w podświadomości zostało![]()
dwa pytania:
1. czy dobrze mi się wydaje ze na forum są tylko 3 ople corsa-e ?
2. czy ktoś może wie jak zaprogramować opóźnienie lądowania z poziomu auta ? (nie aplikacji)
w jutubach sa filmiki ale glwnie dotycza RM2021 a nie RM 2022 ... a w 2022 nie ma już na przykład guziczków pod ekranem na środkowej konsoli ...
PS - przebieg .... 4800km koszt, dalej 320 pln
to wiele wyjaśnia - szkoda bo akurat to by się przydało.Prawdopodobnie masz ekran 7'' i jeśli nie masz nawigacji to chyba też nie masz E-funkcji ...
jeśli masz nawigację to po lewej lub prawej stronie powinien być przycisk "E" lub "e"
w załączniku jest wyświetlacz 7'' bez "e".
Mam nadzieję, że choć troszkę pomogłem.
Informacje z forum niemieckiego,to wiele wyjaśnia - szkoda bo akurat to by się przydało.
trochę dziwne - bo powinna to być raczej funkcja związana w autem elektrycznym a nie z typem "multimediów". Nie wiem co tam można sprawdzić lub ustawić, wiec mi tego nie brakuje ale .... brak ustawiania np ograniczenie ładowania do 80%, albo zaprogramowania godzin ładowania z poziomu auta było by przydatne. Z telefonu da się ustawić opóźnienie ładowania + trochę liczenia ile czasu potrzeba żeby dobić do 80% przy określonej mocy ładowania i obejście gotowe ....Informacje z forum niemieckiego,
Trochę zdziwiło mnie to, że są wersje bez E-funkcji ....