Minęło 6 tygodni i nadal nie wiemy. Pokusiłbyś się też może o opisanie jak po roku używa się Corsy. Planuję zakup dla żony pod koniec roku i jestem bardzo ciekawy.
Element na fakturze to filtr kabinowy,Co to jest ELEMENT na fakturze?
Wymiana płynu hamulcowego w rocznym aucie to grube przegięcie. Ewidentnie na siłę szukają gdzie tu zarobić.
Hyundai też zaczął tak robić, nie wiem dokładnie od którego roku i czy dla wszystkich modeli, ale co roczny przegląd układu hamulcowego wiąże się z wymianą płynu.Co to jest ELEMENT na fakturze?
Wymiana płynu hamulcowego w rocznym aucie to grube przegięcie. Ewidentnie na siłę szukają gdzie tu zarobić.
Myślę, że niestety samochody grupy stellantis, nie zostały wprowadzone z powodów dbałości o środowisko. Raczej z powodu chęci zmieszczenia się w całościowych normach emisyjnychElement na fakturze to filtr kabinowy,
samochód ma 2 lata, w każdym razie to i tak przesada z wymianą płynu hamulcowego,
zdziwiło mnie to, ze nawet w dwuletnim aucie wymienia się płyn hamulcowy, gdzie tu ekologia ????
to bardziej chyba konieczność niż chęć ...Myślę, że niestety samochody grupy stellantis, nie zostały wprowadzone z powodów dbałości o środowisko. Raczej z powodu chęci zmieszczenia się w całościowych normach emisyjnych![]()
Jak zwał tak zwał. Wiadomo o co chodzito bardziej chyba konieczność niż chęć ...
wymiana dobrego płynu i powoływanie się na bezpieczeństwo to zwykłe marnotrawstwo,
zresztą takich przykładów jest bez liku, gdzie zmienia się normy (pod wpływem lobby) w taki sposób aby określonej grupie zapewnić przychody,
dotyczy to nie tylko motoryzacji, najlepszym przykładem może być przemysł farmaceutyczny!!!