Ale jak z tego, że przeciąga wynika to, że napadli? To bez sensu.No z Twojej sugestii, że USA przeciąga konflikt, bo na nim zarabia.
Opcje są dwie:
1. Zmusić Ukrainę do poddania się putlerowi do czego dążą Francja i Niemcy.
2. Dozbroić Ukrainę w rakiety dalekiego zasięgu i pogonić orków za Ural.
Obie są mało realne i wiążą się z dramatycznymi konsekwencjami w następstwie, także dla nas,
więc… jak USA niby ma zakończyć ten konflikt?
Ja tam kibicuję żółto-niebieskim. Większe wsparcie ze strony USA zakończyłoby konflikt szybciej. Wiem, że nie da się pstryknąć palcami i mieć odbity Krym, ale do zakończenia konfliktu trzeba przemielić wystarczającą liczbę rosyjskich rekrutów. Najlepiej przy jak najmniejszych stratach własnych. Rosję wystarczy wygonić z granic Ukrainy. Dalej to Putin może się zdecydować rzeczywiście na atomówki, ale pierwsza rakieta, która spadnie w odwecie poleci na jego głowę. Stawiam $100, że USA cały czas wie, gdzie pan Putin się znajduje.
Ale wracając do tematu, to dopóki wojna trwa to lobby gazowe ma wspaniały rynek zbytu i po co to kończyć przedwcześnie? Najśmieszniejsze jest to, że wygląda na to, że administracja Bidena wzięła program Trumpa, poprawiła gramatykę i wdraża w życie.
Niemcy potulnie kupują gaz i zaczynają dawać kasę na zbrojenia. Jak tylko zmieni się władza na Kremlu to, tak jak piszesz, Francja i Niemcy będą chciały znieść embarga, mieć "nowe otwarcie" i wypną się na Stany.
Więc tak wygląda dofinansowanie paliw kopalnianych. Chodzi mi o to, że nikt nie wypowiada wojen o fotowoltaikę. Chyba Musk chciał zrobić zamach w którymś kraju, ale nie ma wojska. 😝