Pabloss

Posiadacz elektryka
Tesle już jadą :)
Pierwszy kontakt w ze strony Tesli w sprawie danych do faktury.
Więc pewnie za tydzień będzie odbiór.

TM3 wersja bazowa, zamówiona rok temu.
Zamówiona rok temu i dopiero odbiór? coś zmieniałeś, nie byłeś gotowy do odbioru, co się stało i z czyjej winy ?

krzyss

Pionier e-mobilności
To ja się tutaj tylko ogłoszę, że jakby ktoś zaraz po odbiorze nowej TM3 zmieniał sobie dywaniki na jakieś inne niż te fabryczne, to ja te fabryczne chętnie odkupię i proszę o priv :)
Gdyby kolega nie znalazl, to przypomnij sie. Tez mam komplet nowek wyjetych z auta po 100km.

Szymek

Fachowiec
Zamówiona rok temu i dopiero odbiór? coś zmieniałeś, nie byłeś gotowy do odbioru, co się stało i z czyjej winy ?
:eek: to pytanie retoryczne? Jest sporo osób w takiej sytuacji. Sam czekałem 11 miesięcy aż w końcu wziąłem inną konfiguracje z 'Existing inventory'. Co kwartał jest ta sama sytuacja, nie ma gwarancji że Twoja konfiguracja znajdzie się na statku którego zawartość jest przeznaczona na Polskę.

Pabloss

Posiadacz elektryka
O jej mam nadzieję, że mnie to nie spotka - mam konfiguracje podstawową tylko kolor dobrałem (Midnight Silver Metallic).

pluto

Pionier e-mobilności
Właśnie z tym kolorem (Midnight Silver Metallic) miałem największe przeboje i czekałem rok czasu (pomimo że termin w zamówieniu miałem na następny kwartał - 3 razy przekładano moje zamówienie), aż w końcu zrezygnowałem z zamówienia i zamówiłem TMY w kolorze biały.
Zdarzają się takie sytuacje (może nie często) ale są.
Ponadto szacowany termin dostawy nie gwarantuje w 100% jego realizacji, tym bardziej że Tesla nie produkuje aut zgodnie z datą zamówienia, tylko produkują partiami, a następnie dopasowują zapasy do zamówienia w drodze do tego kraj (produkcja Chiny).

TheKindziuk

Zadomawiam się
Ja dzis zamykam 9 dzień od kupna auta *od ręki*. Zero kontaktu, zero informacji, zero niczego
sprawdź, czy na koncie nie pojawiła Ci się faktura do zapłacenia. U mnie dzisiaj przypadkowo zobaczyłem, że jest faktura (również brałem jeden z "dostępnych" modeli pod koniec stycznia). Finansowanie zewnętrzne, ale z tego co ich pytałem to też nie dostali tej informacji od tesli. Jest tam nawet data dostawy na następny czwartek, ale z tego co tutaj czytałem to ta data jest czysto teoretyczna.

broz_tito

Zadomawiam się
sprawdź, czy na koncie nie pojawiła Ci się faktura do zapłacenia. U mnie dzisiaj przypadkowo zobaczyłem, że jest faktura (również brałem jeden z "dostępnych" modeli pod koniec stycznia). Finansowanie zewnętrzne, ale z tego co ich pytałem to też nie dostali tej informacji od tesli. Jest tam nawet data dostawy na następny czwartek, ale z tego co tutaj czytałem to ta data jest czysto teoretyczna.
Sprawdzałem codziennie po parę razy :)
Jednak przed chwilą nastąpił cud. Pani Nicole zadzwoniła ze auto można odbierać za tydzień. Przesłała FV na maila, ale zwrotnie kontakt tylko przez email. Jak chcesz kontakt piszesz maila :)
Poinformowała mnie przy okazji, że nie zwrócą mi zaliczki za zamówiony wcześniej pomimo tego, że odbieram auto "z placu"

damsas-40

Zadomawiam się
Sprawdzałem codziennie po parę razy :)
Jednak przed chwilą nastąpił cud. Pani Nicole zadzwoniła ze auto można odbierać za tydzień. Przesłała FV na maila, ale zwrotnie kontakt tylko przez email. Jak chcesz kontakt piszesz maila :)
Poinformowała mnie przy okazji, że nie zwrócą mi zaliczki za zamówiony wcześniej pomimo tego, że odbieram auto "z placu"
To znaczy, że jak wybiorę inną wersję TM3 ale ‚,dostępną od ręki’’ to stracę zaliczkę? Liczyłem, że wlał wylał.

luk99

Zadomawiam się
Piszę bo ogarnia mnie już frustracja. Dziś, po raz trzeci został odwołany odbiór samochodu.
Dwie godziny przed planowanym terminem. W środę było to samo.
Co ciekawe wczoraj dzwonili do mnie czy potwierdzam dzisiejszy termin i czy się stawię na umówioną godzinę. Dziś się okazało, że samochód niestety nie dojechał. Cały tydzień rozwalony, ciąga zmiana planów. Samochód zarejestrowany i ubezpieczony już od ponad tygodnia.
Ten salon to dramat.