Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Dziś dostałem sms-a z pytaniem, czy jestem gotowy na odbiór zamówionej TM3LR. Czy ktoś wie jak to czasowo wygląda jeśli chodzi o następne kroki?
Też dostałem SMS i odpowiedziałem TAK.

Numeru VIN w kodzie strony jeszcze nie ma. Obstawiam dwie opcje:
1. Jakimś cudem auto przypłynęło SEA Helinis i jest na placu w ząbkach albo jedzie do salonu. A ze mamy tylko jeden salon to nie wyrabiają i dlatego numery VIN nie są jeszcze przypisane

2. Nasze konfiguracje są robione właśnie w Szanghaju i niedługo pójdą na statek. W tym przypadku za równy miesiąc będziemy mieli dostawę

TheKindziuk

Zadomawiam się
Wczoraj opiekun z salonu w Ząbkach poinformował mnie, że auta zaczną zjeżdżać do nich od przyszłego tygodnia (te które przypłynęły na SEA Helinis), dopiero w momencie jak dostaną informacje, że samochody są już w drodze z portu w Koprze do Polski będa w stanie oszacować dokładną datę przyjazdu samochodu i procedować pozostałe formalności. Zamiawiałem jeden z "dostępnych od ręki" na stronie, więc VIN został przypisany od razu w momencie zamówienia.

pluto

Pionier e-mobilności
Dziś dostałem sms-a z pytaniem, czy jestem gotowy na odbiór zamówionej TM3LR. Czy ktoś wie jak to czasowo wygląda jeśli chodzi o następne kroki?

To zupełnie nic nie znaczy i nie gwarantuje na 100 % dostawy auta - można czekać 1 miesiąc lub 1 rok od tego SMSa (ja miałem 3 razy przekładaną dostawę aż w końcu zrezygnowałem i oddali wpłatę po roku od SMSa).
Wszystko jest uzależnione czy auto jest już wyprodukowane i czeka lub jest w transporcie do Warszawy np. z Berlina albo zamawiane na Stocku lub jeszcze jest w Chinach i czeka na transport (w tym wariancie VIN-y pojawiają się kilka dni po wypłynięciu z portu Shanghai ale wtedy trzeba czekać 3-4 tygodnie).

raf_3city

Nowy na Forum
Czy ktoś już odebrał model z 2023 bez sensorów USS. Będę odbierał w marcu TM3 z rozszerzonym AP i widzę że będzie ograniczona funkcjonalność tego pilota. Czy ktoś już to sprawdzał albo rozmawiał z Tesla?

chewbacca

Posiadacz elektryka
To ja się tutaj tylko ogłoszę, że jakby ktoś zaraz po odbiorze nowej TM3 zmieniał sobie dywaniki na jakieś inne niż te fabryczne, to ja te fabryczne chętnie odkupię i proszę o priv :)

broz_tito

Zadomawiam się
Wczoraj opiekun z salonu w Ząbkach poinformował mnie, że auta zaczną zjeżdżać do nich od przyszłego tygodnia (te które przypłynęły na SEA Helinis), dopiero w momencie jak dostaną informacje, że samochody są już w drodze z portu w Koprze do Polski będa w stanie oszacować dokładną datę przyjazdu samochodu i procedować pozostałe formalności. Zamiawiałem jeden z "dostępnych od ręki" na stronie, więc VIN został przypisany od razu w momencie zamówienia.
Czyli od ręki nie oznacza, że są w Polsce tylko, że będą w najbliższym czasie? Ten opiekun z salonu - skąd masz do niego kontakt ?

pluto

Pionier e-mobilności
A jakie teraz dają dywaniki ?
Welurowe są w standardzie - ja je od razu wywaliłem i założyłem gumowe (razem z matą do bagażnika) ;)

image (77).jpg

20220318_143519.jpg

20220318_143532.jpg