tomA

Posiadacz elektryka
Niestety wizualnie mi się nie podoba. Rowerów nigdy nie zabieram, rzadko nawet kogoś będę woził z tylu :)

Dla mnie Model 3 to takie auto sportowe z niskimi kosztami eksploatacji a zaraz możliwość taniego podróżowania po kraju (Radom idealnym punktem wyjściowym - teoretycznie wszędzie blisko)

Wątpię niestety, ze odpięli by mi hak wiec chyba nie będę cisnął. Będzie co ma być - czekamy na kolejna partie
Takich stałych haków już nie ma. Są nielegalne wg obecnych przepisów obowiązek jest aby był demontowany gdy jest nieużywany. Chodzi o bezpieczeństwo czy jak tam to nazywają 🙂

zibizz1

Pionier e-mobilności
Takich stałych haków już nie ma. Są nielegalne wg obecnych przepisów obowiązek jest aby był demontowany gdy jest nieużywany. Chodzi o bezpieczeństwo czy jak tam to nazywają 🙂
Polskie przepisy nie precyzują wymogu demontowania wystającej kuli. Ale jest sporo krajów w Europie które mają taki wymóg.
Jestem za tym żeby w Polsce też tego wymagać. Mam w okolicy taka terenówkę która parkuje prostopadle i ta kula wystaje pół metra na drogę.

tomA

Posiadacz elektryka
Polskie przepisy nie precyzują wymogu demontowania wystającej kuli. Ale jest sporo krajów w Europie które mają taki wymóg.
Jestem za tym żeby w Polsce też tego wymagać. Mam w okolicy taka terenówkę która parkuje prostopadle i ta kula wystaje pół metra na drogę.
Zgadza się 👌 i tez jestem za żeby u nas tez tak było.

abes99

Posiadacz elektryka
Mam w starym ICE hak demontowany (odkręcamy) od 10 lat. Jak przyjechałem pierwszy raz na przegląd miałem hak zdemontowany. Diagnosta stwierdził, że skoro mam hak wbity w dowód, to powinien być zamontowany i tak powinienem jeździć. Od tego czasu go nie demontowałem, a zagranicą też nigdy nikt nie robił problemu. Tak więc nie wiem jak do końca jest, ale raczej na pewno nie ma zakazu jazdy z zamontowanym hakiem :unsure:;)

Koma

Zadomawiam się
W sklepie Tesla wystawili na "Kup teraz" TM3 w takiej konfiguracji, jaką zamówiłem, a ja na swoją muszę, nie wiadomo jeszcze ile, czekać. Tak, jakby nie można było przypisać tego samochodu oczekującym. To jakaś masakra jest. Na dodatek z salonem "0" kontaktu.

maksp

Nowy na Forum
W sklepie Tesla wystawili na "Kup teraz" TM3 w takiej konfiguracji, jaką zamówiłem, a ja na swoją muszę, nie wiadomo jeszcze ile, czekać. Tak, jakby nie można było przypisać tego samochodu oczekującym. To jakaś masakra jest. Na dodatek z salonem "0" kontaktu.
Kupno za gotówkę czy leasing wybrałeś? Kiedy możesz odebrac?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Tak, jakby nie można było przypisać tego samochodu oczekującym.
No można ale to dodatkowa robota. Juz narzekasz że się nie da skontaktować. Żeby wszystko szło sprawnie to jak najwięcej musi iść zgodnie z procesem. Możesz też nie byc gotowy na odbiór itp Ten Twój zamówiony i tak komuś by trzeba sprzedać. Z ich perspektywy nie warto tego robić. Ale zawsze możesz w ten sposób to załatwić tylko najpierw musisz się z nimi skontaktować;) powinni zwrócić zaliczkę za anulowanie tego na który czekasz.

broz_tito

Zadomawiam się
Ja tak właśnie zrobiłem, ale czekam już 2 dzień i póki co ten dostępny od ręki nie ma nawet faktury, żeby wysłać do leasingu.
Przy okazji pytanie do tych co już odebrali w leasingu innym niż Santander: mieliście kontakt z kimś z Tesli? Bank potrzebuje dodatkowych dokumentów i nie wiem czy dają to z fakturą? Bo oczywiście zero kontaktu zarówno telefonicznego jak i @

Koma

Zadomawiam się
Dziś dostałem sms-a z pytaniem, czy jestem gotowy na odbiór zamówionej TM3LR. Czy ktoś wie jak to czasowo wygląda jeśli chodzi o następne kroki?