Szymek

Fachowiec
Piszę bo ogarnia mnie już frustracja. Dziś, po raz trzeci został odwołany odbiór samochodu.
Dwie godziny przed planowanym terminem. W środę było to samo.
Co ciekawe wczoraj dzwonili do mnie czy potwierdzam dzisiejszy termin i czy się stawię na umówioną godzinę. Dziś się okazało, że samochód niestety nie dojechał. Cały tydzień rozwalony, ciąga zmiana planów. Samochód zarejestrowany i ubezpieczony już od ponad tygodnia.
Ten salon to dramat.
Spoko, jak masz już papierki to wg mnie najgorszę za Tobą.

Szymek

Fachowiec
To znaczy, że jak wybiorę inną wersję TM3 ale ‚,dostępną od ręki’’ to stracę zaliczkę? Liczyłem, że wlał wylał.
Najlepiej zadzwonić (łatwo powiedzieć) lub napisać maila i poprosić o zmianę. Wtedy przepinają w systemie, nie tracisz żadnej zaliczki a sama zmiana jest widoczna po paru godzinach zdaje się lub na drugi dzień. No ale najpierw ktoś musi odebrać maila lub telefon...

damsas-40

Zadomawiam się
Najlepiej zadzwonić (łatwo powiedzieć) lub napisać maila i poprosić o zmianę. Wtedy przepinają w systemie, nie tracisz żadnej zaliczki a sama zmiana jest widoczna po paru godzinach zdaje się lub na drugi dzień. No ale najpierw ktoś musi odebrać maila lub telefon...
Dam im jeszcze szansę na przypisanie VINu do końca lutego. Potem będę kombinował z tym co mają dostępne. Nie uśmiecha mi się czekać do czerwca…

pawelt

Zadomawiam się
Poproś o potwierdzenie czy samochód stoi już u nich na placu. Umawianie się "na styk" zawsze się tak kończy. Swoją drogą dziwie się że umawiają na odbiór jak nie mają auta fizycznie na placu.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Ja wysłałem dwa maile do Warszawy i Berlina - bez odzewu.
Dzisiaj udało mi się dodzwonić do Warszawy - odebrała miła babka z akcentem zagranicznym. Na pewno dostawa będzie na przełomie lutego i marca. Klasycznie nie jest w stanie powiedzieć nic więcej bo nie mam VIN'u.
Z naszej wiedzy wiemy, że jeżeli GLOVIS SUNRISE jedzie do Koper to wysyp numerów VIN będzie w ciągu tygodnia. I wtedy byłbym spokojny.

Natomiast nie daje mi spokoju bo ciągle przybywa aut z Koper i powiększa się Inventory w Tesli. Bardzo dziwne ale może taka polityka na ten kwartał by było więcej aut na stocku.

Też mam taką konfiguracje, że akurat na inventory jej nie ma :(

luk99

Zadomawiam się
Poproś o potwierdzenie czy samochód stoi już u nich na placu. Umawianie się "na styk" zawsze się tak kończy. Swoją drogą dziwie się że umawiają na odbiór jak nie mają auta fizycznie na placu.
Tak też dziś zrobiłem. Mają nie umawiać dopóki nie ma samochodu na placu. Wcześniej nawet nie było z kim rozmawiać. Teraz pojawiła się Pani Nikola.

broz_tito

Zadomawiam się
Tak też dziś zrobiłem. Mają nie umawiać dopóki nie ma samochodu na placu. Wcześniej nawet nie było z kim rozmawiać. Teraz pojawiła się Pani Nikola.
tak jest - też do mnie dzwoniła. Niestety kontakt zwrotny tylko mailem tj. piszesz, żeby zadzwoniła i czekasz :)

QbaWere

Nowy na Forum
Pierwszy kwartał 2023 roku nastał.
Wielu z nas czeka na swój wymarzony samochód. Zgodnie z tradycją proponuję otwarcie nowego wątku. Pewnie emocje będą jak zawsze ;)
tak jest - też do mnie dzwoniła. Niestety kontakt zwrotny tylko mailem tj. piszesz, żeby zadzwoniła i czekasz :)
A jaki jest @ do Pani Nikoli? U mnie podobnie auto zamówione i Pani Joanna Kubik od 3 tygodni nie odpisuje na wiadomości.