Podobało mi się miejsce z tyłu za samym sobą (oprócz miejsca na głowę) - fakt że przedni fotel podniesiony tak, żeby się dało wygodnie włożyć pod niego stopy skutkował wąskim wertykalnie polem widzenia z zasłaniającym lusterkiem, ale miejsce na kolana i stopy (oprócz środkowego miejsca gdzie jest to skopane na maxa) było OK.Jeżdżę ID.5 na co dzień i co foteli, to generalnie są wygodne, nawet dłuższe trasy nie męczą.
Ale zgodzę się z tym, że w aucie za tą kasę, mogłyby być regulowane elektrycznie, jak również elektryczna klapa bagażnika powinna być standardem. Może presja cenowa ze strony Tesli zmieni myślenie ludzi z VW.
Jeśli chodzi o ilość miejsca w kabinie, to auto jest mega przestronne i z przodu i z tyłu.
Dzięki za podzielenie się spostrzeżeniami
Nie będzie inaczej z ładowaniem AC, bo tu ograniczeniem jest Twoja instalacja elektryczna.
Zalecam dojeżdżać z ok. 10% SOC i będzie lepiej (szczególnie w lecie). Choć chyba bardziej stresująco w PL![]()
Wczoraj miałem okazję spróbować. Dojechałem na Ionity z 6% stanem baterii. Temperatura +4 stopnie. Po podłączeniu od razu poszło na 110 KW, po chwili doszło do 132 KW. Czyli praktycznie max. Odłączyłem przy 60 %, cały czas było ponad 100KW. Ale emocje przy 6% baterii już są![]()
Ja po kilku testach Tesli 3 LR która przejeżdża jeszcze po kilkadziesiąt km na 0% już się tak mocno jazdy poniżej 5% nie boję.Emocje sa jak masz 1% jest -6 i masz 8km do ladowarki Orlenu 😛
Ktos ostatnio pisał że na 0% przejechał 8km i stanał w TM3, więc nie zakładał bym tych "kilkadziesiąt". Jak bym jechał sam to bym pojechał 13km na 1% bo miałem lepszą stację GW... ale oczy kobiety patrzącej w komunikat "naładuj pojazd aby dojechać do celu" nie wyglądały zbyt optymistycznieJa po kilku testach Tesli 3 LR która przejeżdża jeszcze po kilkadziesiąt km na 0% już się tak mocno jazdy poniżej 5% nie boję.
Jakiś czas temu ktoś tu rzucił dane że degradacja baterii jest drastycznie mniejsza jak ładujemy do 70% i że lepiej rozładować prawie do 0 niż ładować wysoko i zostać z 30%, więc zacząłem to stosować i jest dobrze, inna sprawa to świadomość że wolno to wolno, ale jednak te 20-30km się dojedzie daje spokój ducha (ale to tylko w Tesli - ma spory bufor na dole, w innych bym już ostrożniej jeździł).
Żebym wiedział to co wiem teraz jak jechałem swoją pierwszą trasę zagranicą przez Rumunię, Bułgarie do Turcji...
Cholera, kiedyś spróbuję, lubię mieć pewność że jest tak:Ktos ostatnio pisał że na 0% przejechał 8km i stanał w TM3, więc nie zakładał bym tych "kilkadziesiąt". Jak bym jechał sam to bym pojechał 13km na 1% bo miałem lepszą stację GW... ale oczy kobiety patrzącej w komunikat "naładuj pojazd aby dojechać do celu" nie wyglądały zbyt optymistyczniepowidziała mi też że jak nie dojedziemy, to jej zaufanie do EV może zdecydowanie zmaleć
![]()
To moja zepsuta... przy 1% nie przyspiesza zasadniczo...Ok 44km below 0% dla Tm3LR.
Ostatnio często schodzę w okolice 1-2% i auto jedzie praktycznie normalnie, więc raczej im wierzę.