Michal
Moderator
What?! Bierę, dzięki!protip, możesz sobie zamówić w Tesli listwy chromowane za śmieszne pieniądze i wymienić je samemu w godzinkę. Siedzą na wcisk
What?! Bierę, dzięki!protip, możesz sobie zamówić w Tesli listwy chromowane za śmieszne pieniądze i wymienić je samemu w godzinkę. Siedzą na wcisk
Nie przesadzajmy, czujniki to tylko 600 zł w skali 20 000 obniżkiRazem z brakiem czujników spadła cena, więc coś za coś.
Tak. Stare kamery są znacznie lepsze, niż potrzeba do działania visionPytanie czy te kamery które są teraz będą wystarczajace
mowa była o tym, że mimo braku czujników popyt nie spadłNie przesadzajmy, czujniki to tylko 600 zł w skali 20 000 obniżki
Mi raczej chodzi o tym, że w necie większość recenzji 3/Y była robiona na autach które mają czujniki.Czy w związku z obniżonym zasięgiem z powodu procesora AMD Ryzen informowano przed odbiorem auta?
Awaryjne hamowanie w czasie jazdy działa chyba nie na czujniki a na Vision właśnie? Ja mam radar i co jakiś czas podczas dynamicznej zmiany pasów np na 3-pasmówce zdarza się zareagować.Nie ma sensu, z tyłu kamera załatwia sprawę jak się czyści regularnie. Z przodu widać i można się nauczyć, trochę większy margines się zostawia i tyle. Świadomie się nie ociera, raz mi się zdarzyło świadomie i to właśnie autem z czujnikami przetrzeć wystający plastiki o wystający okap podmurówki.
Ważniejsza jest sytuacja gdy nie widać i człowiek się zagapi/pomyli i wtedy awaryjne hamowanie jest super, mam nadzieję że do czasu aż będzie potrzebne to się pojawi.
Tak działa i co więcej masz mniej fałszywych alarmów w przypadku braku radaru.Awaryjne hamowanie w czasie jazdy działa chyba nie na czujniki a na Vision właśnie? Ja mam radar i co jakiś czas podczas dynamicznej zmiany pasów np na 3-pasmówce zdarza się zareagować.
Czy użytkownicy bez radaru i bez czujników potwierdzą że system nie wykrywa zwalniających aut przed nami i nie hamuje?
To by była tragedia, przecież te słynne gwiazdki NCAP są przyznawane za czynne bezpieczeństwo, jeżeli po usunięciu radaru i czujników nie zrobili ponownej weryfikacji to już jest kryminał!