subintabulat
Zadomawiam się
mam do przejechania 22 km. pokazuje zasięg 24 km - 7 % baterii. dojadę ? Czy jak pokaże 0 % to jest jeszcze moc na pare km ?
Dojedziesz, tylko oczywiście powoli i najlepiej bez klimatyzacji ; )mam do przejechania 22 km. pokazuje zasięg 24 km - 7 % baterii. dojadę ? Czy jak pokaże 0 % to jest jeszcze moc na pare km ?
Zimnym autem?mam do przejechania 22 km. pokazuje zasięg 24 km - 7 % baterii. dojadę ?
Niekoniecznie.Czy jak pokaże 0 % to jest jeszcze moc na pare km ?
Chyba między 30 a 50 km/h, jak się jedzie wolniej to sama elektryka i elektronika auta zużywa zauważalną część mocy.oczywiście że bez klimatyzacjijaka najlepsza prędkość w tej sytuacji ?
Nie sądzę (w Niro nie zauważyłem szczególnie ograniczenia mocy).Przy 7% to chyba dużo szybciej niż 60-70 nie pojedzie po płaskim nie mówiąc już o wspinaniu się na górki. Moc pewnie będzie już mocno ograniczona.
Ooo, to ciekawe, a masz moze car scannera żeby zobaczyć jak to wygląda od środka? W Corsie poniżej 15% jest już ograniczenie do 70kW, a przy 4% 30kW.Nie sądzę (w Niro nie zauważyłem szczególnie ograniczenia mocy).
Kiedyś jak nie zapomnę i będę gdzieś jechał to sprawdzę. Na co dzień śmigam Twingo, Niro zwykle żona.Ooo, to ciekawe, a masz moze car scannera żeby zobaczyć jak to wygląda od środka? W Corsie poniżej 15% jest już ograniczenie do 70kW, a przy 4% 30kW.