Kona Electric w praktyce

Gilandiril

Zadomawiam się
mam do przejechania 22 km. pokazuje zasięg 24 km - 7 % baterii. dojadę ? Czy jak pokaże 0 % to jest jeszcze moc na pare km ?
Dojedziesz, tylko oczywiście powoli i najlepiej bez klimatyzacji ; )

Ja na 0% przejechałem około 1 kilometr, ale jechałem do domu, więc wiedziałem że będzie jak ładować, a jak będzie trzeba to mnie doholują.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Przy 7% to chyba dużo szybciej niż 60-70 nie pojedzie po płaskim nie mówiąc już o wspinaniu się na górki. Moc pewnie będzie już mocno ograniczona.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Przy 7% to chyba dużo szybciej niż 60-70 nie pojedzie po płaskim nie mówiąc już o wspinaniu się na górki. Moc pewnie będzie już mocno ograniczona.
Nie sądzę (w Niro nie zauważyłem szczególnie ograniczenia mocy).

lookash_c

Pionier e-mobilności
Ooo, to ciekawe, a masz moze car scannera żeby zobaczyć jak to wygląda od środka? W Corsie poniżej 15% jest już ograniczenie do 70kW, a przy 4% 30kW.
Kiedyś jak nie zapomnę i będę gdzieś jechał to sprawdzę. Na co dzień śmigam Twingo, Niro zwykle żona.
Ale pamiętam jak kiedyś dojeżdżając do domu (bodaj 4% u celu było) bez problemu jechałem ok. 90-100 km/h. Ale wbrew pozorom do tego nie trzeba dużo kW.

nnnnn

Pionier e-mobilności
Ja przy 4% a Corsie jechałem 60 płaskim żeby napędzić się przed długą górką i w 3/4 myślałem ze braknie mocy ale powoli się wdrapał. Car scanner pokazywał 28kW mocy z wciśniętym przyspieszeniem w podłogę.