Co mi się nie podoba w Citroenie e-C4?

GrzesiekK

Zadomawiam się
Do mojego poziomu wyposażenia feel pack musiałbym dokupić opcje. O ile pamiętam to paczka kosztuje ok 6 tyś PLN łacznie z innymi udogodnieniami. Oni robią jakieś akcje promocyjne na takie rzeczy? Widział ktoś coś?

vwir

Pionier e-mobilności
W sumie ciakwa zagrywka - musisz kupić aktywny tempomat, żeby mieć autohold. Przecież to się kupy nie trzyma.

Ale jeszcze lepiej miałem u siebie - musiałem kupić AWD, żeby mieć światła matrycowe. Nie pytajcie...

p0li

Pionier e-mobilności
nie wiem czy da sie to dokupic do auta ktore masz

p0li

Pionier e-mobilności
W sumie ciakwa zagrywka - musisz kupić aktywny tempomat, żeby mieć autohold. Przecież to się kupy nie trzyma.
troche nie tak - stelantis nie ma funkcji autohold per se - ale mozesz wykorzystac aktywny tempomat zeby emolowac autoholda

vwir

Pionier e-mobilności
A, dobra. To trochę inna rozmowa. Czyli jeśli nie jedziesz na aktywnym tempomacie to nie masz "autoholda"?

p0li

Pionier e-mobilności
A, dobra. To trochę inna rozmowa. Czyli jeśli nie jedziesz na aktywnym tempomacie to nie masz "autoholda"?
tak,
ale w sumie to nie - bo nei musisz miec wlaczonego AT - stajac na swiatlach po prostu wciskasz OK, to wlacza AT a tem widzac ze stoich - wlacza AH

Jacek_Do

Zadomawiam się
Ja w Feel Pack nie mam aktywnego tempomatu, w drugim aucie mam ale i tak nie uzywam, za to autohold jest bardzo przydatny w automacie.
Po co trzymać cały czas nogę na hamulcu?
Każde auto ma jakieś braki/niedoróbki w wyposażeniu i nic na to nie poradzisz.
Zamiast autohold mógłby być one pedal jak np w Leafie też by wystarczyło.
A tak z czytej ciekawości to nawet wersja FeelPack ma chyba radar w zderzaku, bo krzyczy jak się zbyt szybko zblża do poprzedzającego auta.
Więc podejrzewam że aktywny tempomat to sprawa softwaro'wa.

GrzesiekK

Zadomawiam się
Ja w Feel Pack nie mam aktywnego tempomatu, w drugim aucie mam ale i tak nie uzywam, za to autohold jest bardzo przydatny w automacie.
Po co trzymać cały czas nogę na hamulcu?
Każde auto ma jakieś braki/niedoróbki w wyposażeniu i nic na to nie poradzisz.
Zamiast autohold mógłby być one pedal jak np w Leafie też by wystarczyło.
A tak z czytej ciekawości to nawet wersja FeelPack ma chyba radar w zderzaku, bo krzyczy jak się zbyt szybko zblża do poprzedzającego auta.
Zgadza się - radar mam. Warczy na mnie jak jestem za blisko kogoś. Niestety spojrzałem w cenik i pakiet o jakim myślałem jest dostępny tylko dla C-series. Za tydzień mam przegląd to zapytam w salonie czy coś się da zrobić.

p0li

Pionier e-mobilności
ja jest radar i dziala to na pewno jest tylko kwestia softu
a po miescie z aktywnym tempomatem jezdzi sie jak one pedal driving - przed poprzedzajacym samochodem zwalniasz a reszte przejmuje AT i sam wyhamowuje do zera

Jacek_Do

Zadomawiam się
Jakoś nie mam przekonania do elektroniki w tym zakresie. Zawsze coś może pość nie tak, np. zasnieżony radar lub jakiś inny czynnik.