Piti

Zadomawiam się
Nie bardzo rozumiem, jaki jest problem z odbiorem auta z niskim poziomem baterii i nerwówką, gdzie by tu się naładować.
Wystarczy wejść na plugshare i mamy koło setki ładowarek CCS o mocy w większości powyżej 50 kW w samej Warszawie i okolicach. 20-40 min ładowania w zależnosci od szybkości ładowarki, idealny czas na zapoznanie się z nowym autem i można jechać dalej.
Po co te rozkminy???
View attachment 9240
Stresik, pierwsze ładowanie, może jakieś kłopoty, nieczynna ładowarka, zepsuta, itp
Chyba lepiej dojechać do domu na spokojnie….

Piti

Zadomawiam się
Dobra lista, dzięki pluto !!
Dopisałem sobie do mojej listy jeszcze 3 punkty z twojej….👍

Piti

Zadomawiam się
Nie bardzo rozumiem, jaki jest problem z odbiorem auta z niskim poziomem baterii i nerwówką, gdzie by tu się naładować.
Wystarczy wejść na plugshare i mamy koło setki ładowarek CCS o mocy w większości powyżej 50 kW w samej Warszawie i okolicach. 20-40 min ładowania w zależnosci od szybkości ładowarki, idealny czas na zapoznanie się z nowym autem i można jechać dalej.
Po co te rozkminy???
View attachment 9240
Jednego dnia odbiera auto ~100 osób - wszyscy pędzą na ładowarkę w pobliżu.

Życzę ci byś musiał czekać 1-2h aż się zwolni skoro takie banialuki wypisujesz…

Frunek

Fachowiec
Ja odbierałem rok temu pod koniec marca. Też był młyn i ciśnienie na wynik, ale niestety nie wystarczyło Tesli żeby zablokować wyjazd w stronę S8 :'-(

Olecki

Pionier e-mobilności
Jednego dnia odbiera auto ~100 osób - wszyscy pędzą na ładowarkę w pobliżu
No tutaj to trochę połynąłeś...Teraz jak odbioru są cały czas a nie tylko na koniec kwartału to musieli by sprzedawać 25 tysięcy samochodów rocznie, ze dwa razy więcej niż takie Volvo w całej Polsce. Zresztą zakładając że wydania są przez 10 godzin dziennie to przy 100 samochodach musiało to by być jedno wydanie co 6 minut, bez żadnych przerw, obsów i pytań klientów. Jak wydają 30 samochodów dziennie to już dobrze, i to też tylko w niektóre dni.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Racja, w zeszłym roku chyba bylo trochę ponad tysiąc, w tym może być 2x więcej. Liczac suche miesiące bez transportu z Chin i święta, dziennie 10-20 aut to maksimum jakie może się zdarzy. Ładowarki są wolne, moim zdaniem jak ktoś ma daleko to nawet lepiej spokojnie na ładowarce zaznajomic się z ekranem