🤣🤣🤣 dobre, nie merytoryczne - ale dobre...po linii najmniejszego oporu....
🤣🤣🤣 dobre, nie merytoryczne - ale dobre...po linii najmniejszego oporu....
Stresik, pierwsze ładowanie, może jakieś kłopoty, nieczynna ładowarka, zepsuta, itpNie bardzo rozumiem, jaki jest problem z odbiorem auta z niskim poziomem baterii i nerwówką, gdzie by tu się naładować.
Wystarczy wejść na plugshare i mamy koło setki ładowarek CCS o mocy w większości powyżej 50 kW w samej Warszawie i okolicach. 20-40 min ładowania w zależnosci od szybkości ładowarki, idealny czas na zapoznanie się z nowym autem i można jechać dalej.
Po co te rozkminy???
View attachment 9240
No ja też będę cisnął na Gdańsk po odbiorze i mam nadzieję, że będzie w baterii tyle, że dojadę do Malinowy Bzyk Dalanówek, bo tam jest spoko Greenway.Lepiej powiedzcie gdzie najbliżej jest szybka ładowarka. Będę jechał w stronę Gdańska.
Dobra lista, dzięki pluto !!Dla tych co odbierają TM3 (i nie tylko) - checklista
Jako, że termin bliski pokusiłem się o przetłumaczenie i skompilowanie kilku dostępnych w sieci checklists do odbioru Tesli + kilka najczęściej znajdowanych niedoróbek. Tak, żeby nie stracić głowy :) EDIT: v1.1 sprawdź czy jest pendrive w schowku + drobne poprawki. v1.2 dodane jakie kable /...forum.elektrowoz.pl
Jednego dnia odbiera auto ~100 osób - wszyscy pędzą na ładowarkę w pobliżu.Nie bardzo rozumiem, jaki jest problem z odbiorem auta z niskim poziomem baterii i nerwówką, gdzie by tu się naładować.
Wystarczy wejść na plugshare i mamy koło setki ładowarek CCS o mocy w większości powyżej 50 kW w samej Warszawie i okolicach. 20-40 min ładowania w zależnosci od szybkości ładowarki, idealny czas na zapoznanie się z nowym autem i można jechać dalej.
Po co te rozkminy???
View attachment 9240
Ja przy odbiorze też kierunek Gdańsk, znaczy wcześniej bo GrudziądzNo ja też będę cisnął na Gdańsk po odbiorze i mam nadzieję, że będzie w baterii tyle, że dojadę do Malinowy Bzyk Dalanówek, bo tam jest spoko Greenway.
Nie sądzę, że to będzie aż taki problem.Jednego dnia odbiera auto ~100 osób - wszyscy pędzą na ładowarkę w pobliżu.
Życzę ci byś musiał czekać 1-2h aż się zwolni skoro takie banialuki wypisujesz…
No tutaj to trochę połynąłeś...Teraz jak odbioru są cały czas a nie tylko na koniec kwartału to musieli by sprzedawać 25 tysięcy samochodów rocznie, ze dwa razy więcej niż takie Volvo w całej Polsce. Zresztą zakładając że wydania są przez 10 godzin dziennie to przy 100 samochodach musiało to by być jedno wydanie co 6 minut, bez żadnych przerw, obsów i pytań klientów. Jak wydają 30 samochodów dziennie to już dobrze, i to też tylko w niektóre dni.Jednego dnia odbiera auto ~100 osób - wszyscy pędzą na ładowarkę w pobliżu