Michal

Moderator
TMY RWD / silwer / black interior - więc bateria LPF dostępne 57,5 kW. Oczywiści poproszę salon o naładowanie jak największego % baterii.
W takim razie jak będziesz miał 60% baterii to dojedziesz na luzie.
Na trasie z Warszawy masz w razie czego 4 x 200 kW + 1 x 100 kW GreenWay w Łyszkowicach - tam potrzebujesz jakieś 20 kWh, więc jakieś 45% (żeby coś zostało ;)).

krzyss

Pionier e-mobilności
To sprawdź czy włożyli ci wyposażenie dodatkowe, bo ja właśnie tylko rzuciłem "ogólnie" okiem i odjechałem, a w domu się okazało, że nie włożyli do bagażnika trójkąta ostrzegawczego. Na szczęście w garażu mam tych trójkątów w ch...j. A reszta samochodu jest ok.
Warto sie upomniec. Bo to takie fajne etui z trojkatem, apteczka, kamizelka itp.

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Nie bardzo rozumiem, jaki jest problem z odbiorem auta z niskim poziomem baterii i nerwówką, gdzie by tu się naładować.
Wystarczy wejść na plugshare i mamy koło setki ładowarek CCS o mocy w większości powyżej 50 kW w samej Warszawie i okolicach. 20-40 min ładowania w zależnosci od szybkości ładowarki, idealny czas na zapoznanie się z nowym autem i można jechać dalej.
Po co te rozkminy???
View attachment 9240
Nie lubię ludzi, którzy idą po najmniejszej linii oporu :D

Piti

Zadomawiam się
Tak patrze na tą listę i chyba sobie odpuszczę. Tzn. obejrzę auto wizualnie, czy nie ma uszkodzeń lakieru, to co się da od spodu, mniej więcej czy wszystko działa i tyle. Bo ta lista jest typu "do czego by się tu przyj....ć" :) Reszta wyjdzie w praniu. Lepiej powiedzcie gdzie najbliżej jest szybka ładowarka. Będę jechał w stronę Gdańska.
Masz prawo nie sprawdzać - ja na pewno poświęcę te 30 min (więcej?) i sprawdzę wszystko przed kliknięciem ACCEPTED
Przyj…..ć ?😀
Wady trzeba zaznaczyć do poprawek przed osiągnięciem 100 km ?

Mam swoją listę, ale dopisałem jeszcze 3 rzeczy z tej listy od pluto! Dobra lista!