Niestety nie powiedziałbym, że te huby ruszyły. U mnie w pomidor.io świecą się na zielono, ale ich nadal nie ma choćby w apce GreenWaya. Są po odbiorach UDT i zgłoszone jako działające. Ale jak jest na miejscu - nie wiem.2 huby GW w Pile i jeden w Stargardzie ruszyły i... szału nie ma jesli chodzi o zainteresowanie. Ja rozumiem dostępną moc i trzeba brać bo inni wykupią ale żeby w takich miejscach tak przeinwestowac?
Też podejrzewam ze Aldi sypnął kasą na inwestycję.Niestety nie powiedziałbym, że te huby ruszyły. U mnie w pomidor.io świecą się na zielono, ale ich nadal nie ma choćby w apce GreenWaya. Są po odbiorach UDT i zgłoszone jako działające. Ale jak jest na miejscu - nie wiem.
Natomiast fakt że taką moc zainstalowali w dwóch punktach w środku niewielkiego miasta, jest to zastanawiające. Może to wynika z umowy z Aldim, może to Aldi tu sypnął kasę. Wtedy Greenway stratny na tym być nie musi.
2 huby GW w Pile i jeden w Stargardzie ruszyły i... szału nie ma jesli chodzi o zainteresowanie. Ja rozumiem dostępną moc i trzeba brać bo inni wykupią ale żeby w takich miejscach tak przeinwestowac?
Piła to ani bogate miasto, ani atrakcyjne turystycznie, ani silny okręg przemysłowy a do tego w czesci kraju mało zaludnionej. Stargard sie o tyle broni że ten hub jest przy węźle drogi ekspresowej. Jak pociągną całą droge od Szczecina do Torunia to ruch bedzie spory. Ale to pewnnie za jakies 5 lat.
Huby pilskie sa juz w miescie wiec malo zachecajace do zjazdu.
Do tego wszystkiego dojdzie stawka GW za ładowanie wiec jestem przekonany że tam będzie hulał wiatr.
Też podejrzewam ze Aldi sypnął kasą na inwestycję.
Przyznam że w kwestii uruchomienia opierałem sie na twojej stronie ale wyświetlało też sesje zrealizowane wiec założyłem że działa.
Najlepsze jest to że Tesla też ma w planach postawienie SuC i też będzie trzeba wjechać do miasta. Nowo projektowana obwodnica ma być dosyć odsunieta na zewnatrz od obecnej więc trannzyt będzie miał sporo do pokonania.
Nadzieją na wykorzystanie tych SuC jest masowe kupowanie sprowadzanych tanich elektryków ale to raczej za kilka lat.
Jak wyjaśniła, powód mniejszej liczby wybudowanych ładowarek niż była zapowiadana wynika z tego, że pozostałe lokalizacje zostały już przygotowywane bezpośrednio pod szybkie stacje DC.
NA Port Radomsko Greenway postawił Alpitronics zaraz obok Polisz Kebabi tego się właśnie cholera obawiam, tyle stacji 400kW obok siebie a ruch wiadomo jaki, nikt z S3 zjeżdżać nie bedzie do Stargardu chyba że.... no właśnie nie wiem co, chyba dobra restauracja się musi tam otworzyć
czemu Legnica przy S3 i A4 tego nie ma?
Południe Wrocławia?
Radomsko?
Wygooglowałem dwa artykuły w temacie współpracy GreenWay z Aldi.
Pierwszy z przed roku, plan zamontowania ładowarek AC przy 284 marketach: https://elektrowoz.pl/ladowarki/gre...-lista-do-konca-roku-jeszcze-262-lokalizacje/
Drugi w temacie tego co się udało zrobić do stycznia, czyli ~210 zamontowanych, większość uruchomionych. Ale pozostałe, czyli teoretczynie 74 nie, ponieważ:
GreenWay: Z planowanych 284 punktów ładowania przy sklepach Aldi powstało 210 - ecoekonomia.pl
Warszawa, 21.01.2025 (ISBnews) – Z planowanych do uruchomienia 284 punktów ładowania przy sklepach Aldi w 2024 roku, ostatecznie powstało 210, …ecoekonomia.pl
Ambitnie, zobaczymy.