GreenWay - nowe HUBy dużej mocy

kubatar

Pionier e-mobilności
Piła jest na skrzyzowaniu przyszlych S11 i S10 ale kto będzie zjeżdżał do centrum miasta żeby sie naładować? Na ośmiostanowiskową DC to będzie trzeba nawet centrum przejechać.
Jednak te pilskie DC będą głownie dla mieszkańców

sh95

Entuzjasta elektromobilności
2 huby GW w Pile i jeden w Stargardzie ruszyły i... szału nie ma jesli chodzi o zainteresowanie. Ja rozumiem dostępną moc i trzeba brać bo inni wykupią ale żeby w takich miejscach tak przeinwestowac?
Niestety nie powiedziałbym, że te huby ruszyły. U mnie w pomidor.io świecą się na zielono, ale ich nadal nie ma choćby w apce GreenWaya. Są po odbiorach UDT i zgłoszone jako działające. Ale jak jest na miejscu - nie wiem.
Natomiast fakt że taką moc zainstalowali w dwóch punktach w środku niewielkiego miasta, jest to zastanawiające. Może to wynika z umowy z Aldim, może to Aldi tu sypnął kasę. Wtedy Greenway stratny na tym być nie musi.

kubatar

Pionier e-mobilności
Niestety nie powiedziałbym, że te huby ruszyły. U mnie w pomidor.io świecą się na zielono, ale ich nadal nie ma choćby w apce GreenWaya. Są po odbiorach UDT i zgłoszone jako działające. Ale jak jest na miejscu - nie wiem.
Natomiast fakt że taką moc zainstalowali w dwóch punktach w środku niewielkiego miasta, jest to zastanawiające. Może to wynika z umowy z Aldim, może to Aldi tu sypnął kasę. Wtedy Greenway stratny na tym być nie musi.
Też podejrzewam ze Aldi sypnął kasą na inwestycję.
Przyznam że w kwestii uruchomienia opierałem sie na twojej stronie ale wyświetlało też sesje zrealizowane wiec założyłem że działa.
Najlepsze jest to że Tesla też ma w planach postawienie SuC i też będzie trzeba wjechać do miasta. Nowo projektowana obwodnica ma być dosyć odsunieta na zewnatrz od obecnej więc trannzyt będzie miał sporo do pokonania.
Nadzieją na wykorzystanie tych SuC jest masowe kupowanie sprowadzanych tanich elektryków ale to raczej za kilka lat.

krzyss

Pionier e-mobilności
A mnie akurat Pila interesuje :)
Kobita ma tam mame i wpadamy kilka razy w roku. Ale mnie najbardziej ucieszylo AC pod Aldi :) mam blisko i jest tanio… stawianie hubow w miescie tej wielkosci jest dosc ciekawe…