Byłeś bezproblemowym przypadkiem. Ale inni napotykają trudności - np. dostają wiadomości ponaglające do zapłaty, a tymczasem ich leasing nie może się z Teslą skontaktować. Albo dokumenty nie są wysyłane na czas. Albo coś się nie zgadza w papierach i nie ma z kim o tym porozmawiać.
Możliwe też, że przydałby się w Tesli jakiś solidny tutorial jak wygląda i działa ich system sprzedaży, wtedy byłoby mniej pytań/maili/telefonów?
To, na pewno. Ale przydała by się osobna osoba do kontaktu z firmami leasingowymi.
Dodam od siebie, że też ani razu do niech nie dzwoniłem ani nie wysłałem maila.
Za to mocno, denerwuje mnie te ich (co dzienne) ponaglania. Szczególnie, że sami zawalają z szybkością wysyłania dokumentów do rejestracji.
Odnoszę wrażenie, że ich praca przypomina mi kawał o robotniku , który goni po budowanie z pustymi taczkami bo nie ma czasu załadować.
A tak, naprawdę wystarczyło by wynająć dodatkowy plac.
Co, do wydajności salonów w DE, to tam mentalność ludzi jest zgoła inna niż w Polsce i może dal tego idzie to u nich płynniej.
Będąc na wakacjach, proszę przyglądną się jak wygląda rejestracja w hotelu, wycieczki z Niemiec a jak z Polski i będziecie mieć odpowiedź.