Skandaliczna jakość samochodu

slaveq

Pionier e-mobilności
No dobra, na szybko bo jestem zmęczony po podróży. Chciałem powiedzieć, że ten wątek tylko mnie nastraszył BEZPODSTAWNIE. Auto dostałem naprawdę dobrze spasowane, nic nie trzeszczy nic nie zgrzyta, zamontowane chlapacze z przodu. światła równiusieńkie z tyłu z przodu też, szyba wklejona celująco, przeleciałem całą checklistę z żoną JEDYNA RZECZ JAKIEJ SIĘ dopatrzyliśmy to przednie drzwi są lekko źle wyregulowane i trochę odstają. Bagażnik leży idealnie, szpary idealne. Przejrzałem to co stoi na placu WSZYSTKIE AUTA JAKIE WIDZIAŁEM MIAŁY IDEALNIE SPASOWANE KLAPY BAGAŻNIKÓW. Chyba jednak jest tak, że ludzie którzy mają dobre auta nie są aktywni w internecie, ale to działa w każdej marce. Pierwsze ładowanie na superchargerze Radom :).

newbe

Posiadacz elektryka
No dobra, na szybko bo jestem zmęczony po podróży. Chciałem powiedzieć, że ten wątek tylko mnie nastraszył BEZPODSTAWNIE. Auto dostałem naprawdę dobrze spasowane, nic nie trzeszczy nic nie zgrzyta, zamontowane chlapacze z przodu. światła równiusieńkie z tyłu z przodu też, szyba wklejona celująco, przeleciałem całą checklistę z żoną JEDYNA RZECZ JAKIEJ SIĘ dopatrzyliśmy to przednie drzwi są lekko źle wyregulowane i trochę odstają. Bagażnik leży idealnie, szpary idealne. Przejrzałem to co stoi na placu WSZYSTKIE AUTA JAKIE WIDZIAŁEM MIAŁY IDEALNIE SPASOWANE KLAPY BAGAŻNIKÓW. Chyba jednak jest tak, że ludzie którzy mają dobre auta nie są aktywni w internecie, ale to działa w każdej marce. Pierwsze ładowanie na superchargerze Radom :).
Gratulacje!

Bronek

Pionier e-mobilności
Uważaj na żonę.. One lubią sobie przywłaszyć/zawłaszczyć/posiąść itp...
Źle rozegrasz, chwilę sie zagapisz, zdekoncentrujesz i będziesz prosił Żonę by Ci dała........................
Teslą pojechać po zakupy ;-)

Bartosz

Pionier e-mobilności
Gratulacje, super, że miałeś tyle szczęścia 🙂 Ja na prawdę nie wiem, jak to się dzieje, że jeden samochód ma powiedzmy 20 wad i to różnego typu, a drugi żadnej, albo tak, jak piszesz jedną, regulacyjną. Nie jestem tego w stanie pojąć na przykładzie chociażby lakieru, gdzie wiadomo, że auta lakieruje robot i wszystkie są w ten sam sposób później składane i transportowane, a finalnie jeden z właścicieli mówi, że jego lakier jest idealny, a drugi właściciel twierdzi, że są zacieki, sople, zalakierowane brudy pod warstwą lakieru i na dodatek uszkodzenia mechaniczne, rysy, odpryski, które zapewne powstały podczas montażu i transportu. Zobacz to są zdjęcia samochodu odbieranego tego samego dnia co Twój. Pewnie nigdy się nie dowiem dlaczego tak jest. Klamki z tyłu też masz zlicowane równo z nadwoziem, czy zapadnięte jak na tych zdjęciach? Twoje auto zostało wyprodukowane w USA? Jaki masz kolor nadwozia?

182AB5EC-C03C-4357-BC29-4F5DB24C2008.jpeg

Bronek

Pionier e-mobilności
Uważam uważam, chyba jedna rzecz która się zmieniła to nie ma już do Mobile Connectora dużej niebieskiej wtyczki, została tylko zwykła 230V.
I w sumie dobrze że nie dają . To nie była "DUŻA NIEBIESKA" a "mała niebieska" na 16A i pies ją trącał.. Jak już to trzeba dokupić tą na 32A Dużą i wtedy evse od Tesli ma pełną moc z tej swojej jednej fazy czyli ok 7 kW

Ps. Dobrze, ze elektryki w tym TESLA mają mniej części i Tesla do tego malo kolorów , to wkrótce zabraknie "poszukiwaczom wad" miejsc gdzie by ich u innych wyszukać.
A dlaczego jednych to dotknęło a innych nie?
Jest taki stary suchar :

" Panie BOŻE!
Dlaczego Jan pije, oddaje sie rozpuscie, do Kościoła nie chodzi i ma piękny dom, cudną, wierną żonę, ma mądre dzieci itd...?
A ja bogobojny, cichy, skromny i dobry czlowiek - żonę mam szpetną, zdradza mnie, a dzieci w więzieniu siedzą. Dom spalony i ciągle mam katar?
Na to Bog rzecze: " Bo ja Was Macieju, po prostu nie lubię!"

Last edited:

krist

Posiadacz elektryka
daj autu szansę, u mnie większość tematów pojawiła sie po miesiącu dwóch ;) Po wyjechaaniu z salonu też uwazałem że mój egzemplarz jest wyjątkowy i nie ma żadnej z wad z checklisty, opócz lekko zaparowanej lampy (w której po paru tygodnich zrobiło się akwarium i zgasła)

Mario W

Zadomawiam się
Gratulacje ! Ja odbieram w poniedziałek, też się pochwalę radością - mam taką nadzieję .

Mario W

Zadomawiam się
I w sumie dobrze że nie dają . To nie była "DUŻA NIEBIESKA" a "mała niebieska" na 16A i pies ją trącał.. Jak już to trzeba dokupić tą na 32A Dużą i wtedy evse od Tesli ma pełną moc z tej swojej jednej fazy czyli ok 7 kW

Ps. Dobrze, ze elektryki w tym TESLA mają mniej części i Tesla do tego malo kolorów , to wkrótce zabraknie "poszukiwaczom wad" miejsc gdzie by ich u innych wyszukać.
A dlaczego jednych to dotknęło a innych nie?
Jest taki stary suchar :

" Panie BOŻE!
Dlaczego Jan pije, oddaje sie rozpuscie, do Kościoła nie chodzi i ma piękny dom, cudną, wierną żonę, ma mądre dzieci itd...?
A ja bogobojny, cichy, skromny i dobry czlowiek - żonę mam szpetną, zdradza mnie, a dzieci w więzieniu siedzą. Dom spalony i ciągle mam katar?
Na to Bog rzecze: " Bo ja Was Macieju, po prostu nie lubię!"
Możesz podrzucić gdzie toto na 32A można dokupić?