itguy

Posiadacz elektryka
czyli czekac i tyle? no bo przelew bez proformy jakos tak glupio robic..
na proformę też :D ja tam na takie kwoty robię przelewy tylko na finalną fakturę :)
Btw jak robisz zakup za gotówkę to możesz sprawdzić czy pojawiły się dane do przelewu w zamówieniu. U mnie były przed fakturą, wiec jak chcesz możesz płacić bez faktury

itguy

Posiadacz elektryka
tak, mam dane do przelewu.. w interfejsie web.. w zamowieniu ich nie ma, faktury nie ma
to już Twoja wola czy płacić czy nie. Btw w USA spadły ceny, może się okazać ze zaraz spadną i u nas :) ja bym poczekał.

itguy

Posiadacz elektryka
hm ja myslalem ze juz spadly u nas, ciekawe. ja mam w zamowieniu juz konkretna cene, myslisz ze to jeszcze moga zmienic?
tak, dopóki nie zrealizujesz zamówienia to aktualizują, co do ceny, to przeczytaj posty z dzisaj z wątkuo dostawach z II kwartału

marcinszczepanek

Posiadacz elektryka
Hej

Jestem tu nowy. Zamowilem dwa dni temu model Y ze stocku. Daty dostawy nie ma, mowia zeby przelew robic.. ale proformy nie ma. Pisalem na warsaw_sales@ dwa razy i nic. Czy mozna sie jakos skutecznie przebic do nich? Czy jak pojade do Zabkow to cos pomoze?

P.S. Wczoraj dostalem sms "tesla udate" ktory prosi zebym dokonczyl uzupelniac informacje na stronie (ale tam jest tylko wykonanie przelewu do uzupelniania), odpisalem TAK (ze potrzebuje pomocy), wciaz nic
pytanie jeszcze czy zamówiłeś ze stocku, czyli "przygotowany do dostawy" czy "wkrótce". Bo to duża różnica. Pierwsze - stoi już na placu. Drugie - dopiero jedzie do salonu ale ktoś już z niego zrezygnował. Przy pierwszej opcji powinieneś dostać VIN w kilka minut, przy drugiej dostaniesz vin pewnie dopiero jak będzie na placu.

kristof46

Fachowiec
pytanie jeszcze czy zamówiłeś ze stocku, czyli "przygotowany do dostawy" czy "wkrótce". Bo to duża różnica. Pierwsze - stoi już na placu. Drugie - dopiero jedzie do salonu ale ktoś już z niego zrezygnował. Przy pierwszej opcji powinieneś dostać VIN w kilka minut, przy drugiej dostaniesz vin pewnie dopiero jak będzie na placu.
Niekoniecznie. Jeśli vin jest to system go od razu przydziela. Niezależnie czy auto jest na placu czy nie. Tak samo jak w przypadku tych które jadą z fabryki.
Zreszta na forum jest osoba która dostała vin dostała datę odbioru a później się okazało że realnie auta to jednak w salonie nie ma.