Leasing u mnie płacił 100% za auto a 1200zł wróciło na kartę 10dni po odbiorze auta. Nic nie klikałem/ zaznaczałem - po prostu wróciło samoczynnie.Mam pytanie jak zgłosić ewentualne pretensje po odbiorze samochodu np zle spasowana klapa bagażnika a przedewszystkim w jaki sposob odzyska 1200zł oplaty rezerwacyjnej - przy odbiorze samochodu Pan zapewnial ze to wszystko sie robi w aplikacji ale tego nigdzie nie ma ani jednego tematu ani drugiego - u mnie skrzynka odbiorcza sluzy tylko do odczytania wiadomosci ktore wysyla Tesla, nowej nie da sie napisac..
Jeszcze nie...Panowie czy coś się ruszyło u Was z tymi punktami/kilometrami na Superchargery?
jak masz blisko to jedź. Na maile często odpisują po 21 godzinie.Hej
Jestem tu nowy. Zamowilem dwa dni temu model Y ze stocku. Daty dostawy nie ma, mowia zeby przelew robic.. ale proformy nie ma. Pisalem na warsaw_sales@ dwa razy i nic. Czy mozna sie jakos skutecznie przebic do nich? Czy jak pojade do Zabkow to cos pomoze?
jak napisałeś na sales to wystarczy, tylko wpisz numer zamówienia RN w tytule i wystawią ci w końcu fakturę, pewnie w ostatnim momencie ale wystawiąHej
Jestem tu nowy. Zamowilem dwa dni temu model Y ze stocku. Daty dostawy nie ma, mowia zeby przelew robic.. ale proformy nie ma. Pisalem na warsaw_sales@ dwa razy i nic. Czy mozna sie jakos skutecznie przebic do nich? Czy jak pojade do Zabkow to cos pomoze?
ja robiłemczyli czekac i tyle? no bo przelew bez proformy jakos tak glupio robic..