SPRZEDANY - Sprzedam Renault Megane E-Tech NOWY 2023

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Po prostu zrezygnuj. W czym problem? Jak ktoś od ciebie kupi za gotówkę, zamiast od dealera, to nie ma szans na dopłatę z programu ME.
to nie jest problem dla mnie zrezygnować - jednak jak ktoś szuka auta i może zapłacić 30tyś mniej to chyba warto spróbować komuś odstąpić.
Każdy ma szanse na dofinansowanie dopóki auto jest niezarejestrowane. Może być 6ciu pośredników na fakturach do momentu rejestracji pierwszej na osobę która może skorzystać wtedy z ME.

lookash_c

Pionier e-mobilności
to nie jest problem dla mnie zrezygnować - jednak jak ktoś szuka auta i może zapłacić 30tyś mniej to chyba warto spróbować komuś odstąpić.
Każdy ma szanse na dofinansowanie dopóki auto jest niezarejestrowane. Może być 6ciu pośredników na fakturach do momentu rejestracji pierwszej na osobę która może skorzystać wtedy z ME.
Jesteś pewny, że taka jest wykładnia przepisów dotyczących dofinansowania?

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Przyznanie dofinansowania z programu “Mój elektryk” zależy natomiast od zgodności złożonych przez beneficjentów wniosków zarówno pod kątem zgodności z zasadami, jak i warunkami programu. Celem uzyskania dotacji na zakup auta elektrycznego w 2023 roku, wystarczy spełnić kryteria określone w programie priorytetowym i regulaminie naboru. Konieczne jest zatem m.in.:

• kupienie lub wzięcie w leasing nowego pojazdu elektrycznego, którego cena nie może przekroczyć ceny maksymalnej określonej w programie;
  • w przypadku zakupu zarejestrowanie zeroemisyjnego pojazdu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, ubezpieczenie go i zobowiązanie się do tego, że nie pozbędzie się go przez dwa lata od uzyskania dotacji.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
w zeszłym roku były jeszcze dopuszczone auta zarejestrowane na dealera lub importera z przebiegami do 50km ale ukrócili to od tego roku i mogą być tylko nowe + może być import z zagranicy.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jak 30tys mniej… w Renault juz daja 5-10% rabatu.