Honda E-NP1

Tomas

Nowy na Forum
Jestem w trakcie dopinania importu na użytek własny Hondy e-NP1.
Co sądzicie o tym modelu ?
Jest to moj pierwszy elektryk ,nie bardzo się znam na przyłączach ładowarki itd .Czy to ze zdjęcia jest jest dostosowane do naszych standardów? Uprzedzam odpowiedzi ,brak gwarancji mnie nie odstrasza :)
Mam na celowniku jeszcze MG Mulan ale to na koniec roku .
Pozdrawiam wszystkich .

Attachments

• IMG_2796.jpeg
    IMG_2796.jpeg
    249,3 KB · Liczba wyświetleń: 113

Bandtio83

Posiadacz elektryka
Jest to moj pierwszy elektryk ,nie bardzo się znam na przyłączach ładowarki itd .Czy to ze zdjęcia jest jest dostosowane do naszych standardów? Uprzedzam odpowiedzi ,brak gwarancji mnie nie odstrasza :)
Pozdrawiam wszystkich .
To że coś wygląda podobnie nie znaczy że będzie działać tak samo. Gdy pojawiały się nowe auto i redaktorzy mieli problemy z ładowaniem DC to czasami okazywało się że dostawca jeszcze nie dodał tego auta, więc nawet gdy uda się to przerobić czy będzie to działać?

p0li

Pionier e-mobilności
Pozdrawiam wszystkich .
auto troch emalo znane w .pl
ze zlacz winika ze masz GB/T i Type2 - tym pierwszym raczej niegdzie nie naladojesz w .pl (nie wiem czy sa przejsciowki - ale jak nawet to tylko z ChaDeMo)
a co do MG - to jeszcze sie wstrzymaj - tak z 10 lat najlepiej (no chyba ze lubisz wyrzucac pieniadze)

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Pozdrawiam wszystkich .
Nie wyglada to na europejskie zlacza.
Wiec na trasie nigdzie sie nie naladujesz, a w domu musisz miec dedykowana ladowarke.
A swoja droga, zarejestruja Ci to w Polsce jak nie ma homologacji ?

Attachments

• IMG_7388.png
    IMG_7388.png
    436 KB · Liczba wyświetleń: 71

vwir

Pionier e-mobilności
auto troch emalo znane w .pl
ze zlacz winika ze masz GP/t i Typ 2 - tym pierwszym raczej niegdzie nie naladojesz w .pl (nie wiem czy sa przejsciowki - ale jak nawet to tylko z ChaDeMo)
a co do MG - to jeszcze sie wstrzymaj - tak z 10 lat najlepiej (no chyba ze lubisz wyrzucac pieniadze)
Ten "typ2" to nie typ2. Wiem, że wygląda jak jego żeńska strona (ta od strony ładowarki, a nie auta), ale tak naprawdę to też chińskie GB/T. Innymi słowy: żadne złącze w tym aucie nie jest standardowe.

p0li

Pionier e-mobilności

p0li

Pionier e-mobilności
a tu jeszcze z ChaDeMo