Zużycie w trasie

Ronin78

Posiadacz elektryka
A F150 lightening ile żre jeśli Ariya żre kosmicznie? Moim zdaniem przesadzacie z tą ekonomicznością. Najtaniej to rowerem jechać.

Michal

Moderator
Ale zaraz, to Ty (@Ronin78) pisałeś o porównywaniu "dużego SUVa" z "puszką sardynek". Ja tylko podniosłem, że wielkościowo TMY jest nawet większy, więc to po prostu źle zaprojektowane przez Nissana auto, a Ty teraz nagle odwracasz kota ogonem, że każdy może sobie kupić co chce...
Oczywiście, że każdy może ale po co wypisujesz bzdety bez podstaw porównując wielkość z Teslami, podczas gdy to nie wielkość powoduje wyższe zużycie, tylko zły projekt i/lub wykonanie.

Last edited:

Ronin78

Posiadacz elektryka
Dlaczego zły projekt? Lancia Delta Integrale też była złym projektem? Może nie miała najniższego CX ale miała wiele fanów tak samo jak wiele fanów miała np. Calibra z niskim CX. Nie rozumiem dlaczego uważacie jakieś auto za zły projekt tylko na podstawie zużycia prądu? To proponuję kupić Peugeota 308 HDi i przestać się martwić zasięgami itp bzdurami, jeszcze zakazu ICE nie ma.

Cenę trzyma pięknie 🤩

Michal

Moderator
No już gadasz jak potłuczony. To nie ja mam problem z oceną tego testu albo jego wynikami, tylko Tu tutaj wypisujesz jakieś kocopoły o sardynkach a teraz już kompletnie odwracasz temat, zamiast przyznać rację.

Ogólnie naprawdę niewiele wnosisz swoimi wpisami do tego forum - może pisz mniej ale sensowniej ;)

Ronin78

Posiadacz elektryka
To ja Was nie kumam, macie wielkie problemy o 5kWh /100km bo nie możecie dojechać do Ciechocinka, to somsiady trzeba swapa na tdi zrobić i cieszyć się życiem, a nie użerać z ładowaniem i martwić o kilka km zasięgu.

Michal

Moderator
Ale ja nie mam z tym żadnego problemu.
Przeczytaj sobie wątek od początku. To Ty się czepiasz autora wątku, a ja tylko wytykam Ci braki w wiedzy.
Śmiesznie, że nie widzisz nawet o czym jest rozmowa. To tylko sugeruje, że nie myślisz za dużo o tym co piszesz, bo później już nie pamiętasz o co Ci chodziło.

cooler

Pionier e-mobilności
To ja Was nie kumam, macie wielkie problemy o 5kWh /100km bo nie możecie dojechać do Ciechocinka, to somsiady trzeba swapa na tdi zrobić i cieszyć się życiem, a nie użerać z ładowaniem i martwić o kilka km zasięgu.
Bo my byśmy chcieli elektryka a nie diesla, dopóki standardem nie będzie 150-200kWh w lekkiej baterii to jednak takie marnowanie potencjału producenta który powinien być dużo przed Teslą po prostu razi.
I jak Ci słusznie napisali koledzy też mam wrażenie że piszesz aby coś Ci odpisali, po kiego grzyba Lancię tu przywlokłeś? Przyśniła Ci się i się zsikałeś i obudziłeś?
Bosssssszzzz...