Tesla Model 3, dostawy II kwartał 2023

Maruda

Zadomawiam się
Witam, ja zamówiłem 14.04 (w pamiętny piątek obniżek), VIN dostałem SMSem 24.04. Faktury końcowej nie ma, zero kontaktu z Tesli, dodzwonić się nie idzie a mam teraz kolejny SMS, że VIN przepadnie z powodu braku płatności. Miał tak ktoś może?
Ja zamawiałem 6.04... 24 też dostałem nr VIN SMS ale wcześniej miałem telefon z tesli czy jestem gotowy do płatności (przelew własny) i po rozmowie dostałem fakturę na maila i na www. W piątek dostałem SMS z ponagleniem o płatności i terminem 48 godzin mimo że termin na fakturze upływał dopiero 1 maja a tak naprawdę to dzisiaj 2 maja (mimo że przelew poszedł wcześniej). Termin 7 dni nie jest od dnia wystawienia faktury tylko od nadania VIN. W aplikacji dopiero dzisiaj pojawił mi się VIN ale nic poza nim, na www nadal brak VIN tylko w dokumentach pojawiła się wcześniej faktura końcowa i korekta faktury zaliczki... Na www nadal mam informacje że przygotowują fakturę mimo że mam ją podlinkowaną... tam chyba jest jakiś błąd... Danych o dokonaniu płatności też jeszcze nie mam na www ani w aplikacji Tam stan jest taki jak w dniu zamówienia (tylko dzisiaj VIN się pojawił). Pisałem maila w piątek i wysłałem potwierdzenie przelewu i dostałem odrazu odpowiedź aby olać SMS i że Pani wgrała do systemu info o płatności. W temacie maila podawałem tylko nr zamówienia. Może tak jest że dane osoby mają pod opieką konkretne numery zamówień i dlatego jest problem z komunikacją jak ktoś źle trafił...

pacc2k12

Nowy na Forum
Ja dzisiaj próbowałem się dodzwonić do nich i wyjaśnić terminy płatności itd. ale chyba wszyscy na majówce - 2h w kolejce i odpuściłem :)

Co do appki - czy to normalne, że moje zamówienie z appki wysyła mnie do przeglądarki i w samej aplikacji nic nie ma ze szczegółów i informacji?

Maruda

Zadomawiam się
Ja dzisiaj próbowałem się dodzwonić do nich i wyjaśnić terminy płatności itd. ale chyba wszyscy na majówce - 2h w kolejce i odpuściłem :)

Co do appki - czy to normalne, że moje zamówienie z appki wysyła mnie do przeglądarki i w samej aplikacji nic nie ma ze szczegółów i informacji?
Nie wiem czy to normalne ale też tak mam... mam wrażenie że wcześniej było inaczej...

pacc2k12

Nowy na Forum
Dziś na infolinii uprzejma Pani mówiła, że druga połowa Maja odbiór - właśnie dostałem SMS z planowaną datą odbioru i prośbą o potwierdzenie na 03.06. Niby blisko ale jednak łudziłem się, że będzie szybciej :)

pluto

Pionier e-mobilności
Z Teslą nigdy do końca nie wiadomo - może być wcześniej tym bardziej że dostawa na kontynent planowana jest na połowę maja

6a8

Posiadacz elektryka
Właśnie, też się zastanawiam. Chyba wszyscy polecieli do kolejki po Y.
Albo, zacisnęli zęby i klną "kiedy będzie wreszcie ten highland" ?
Jest i 3-cia opcja : teraz wszystko idzie gładko i sprawnie, że nie ma o czym pisać.
Ale to mógł by się ktoś chociaż co jakiś czas pochwalić, że już ma :)

Last edited:

inter

Pionier e-mobilności
No własnie, jak odbiory w Bytomiu?