Tesla Model Y - gadżety

itguy

Posiadacz elektryka
Używacie jakiegoś szkła na wyświetlacz?
Bo tak się zastanawiam czy to ma sens i wydaje mi się, że chyba tylko jeśli szkło będzie miało właściwości antyodblaskowe i olejofobowe żeby mniej palce zbierać, bo raczej nie spodziewam się żeby się rysowało od samych palców?
A szpilkami z tylniej kanapy raczej żadna kobieta nie sięgnie? :D

6a8

Posiadacz elektryka
Bo tak się zastanawiam czy to ma sens i wydaje mi się, że chyba tylko jeśli szkło będzie miało właściwości antyodblaskowe i olejofobowe żeby mniej palce zbierać, bo raczej nie spodziewam się żeby się rysowało od samych palców?
Folia matowa : mniej odblasków, mniej kurzu, mniej się palcuje.

ypl

Pionier e-mobilności
Co do koloru to trochę się odcina od ładowarki ale nie razi to bardzo w oczy bo są oddzielone kawałkiem konsoli. Wymiary spoko, jest nadłowienia materiału żeby zejść po krawędzi w dół do schowka. Myśle ze w tej kwocie nie ma krzywdy. Czy ten droższy zestaw będzie lepszy - nie wiem ale grubszy materiał na pewno nie wejdzie na suwaną klapkę schowka bo już ten na styk słyszę jak dotyka.
Wygląda nieźle, za tę cenę to super.

kristof46

Fachowiec
Najprostsze w montażu jest chyba to od Spigen z plastikowa obudowa dzięki której bez problemu dopasowujemy szkło do ekranu.
Nie wiem czym jest to szkło pokryte. Tak czy inaczej to nie jest już zwykły mały ekran a miejsce gdzie sterujemy wszystkim wiec dobrze gdyby zostało w dobrym stanie. Przynajmniej tak mi się wydaje.

ypl

Pionier e-mobilności
Najprostsze w montażu jest chyba to od Spigen z plastikowa obudowa dzięki której bez problemu dopasowujemy szkło do ekranu.
Nie wiem czym jest to szkło pokryte. Tak czy inaczej to nie jest już zwykły mały ekran a miejsce gdzie sterujemy wszystkim wiec dobrze gdyby zostało w dobrym stanie. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Ja kupiłem od spigen, na pierwszej stronie zdjęcia są.

Daro76

Fachowiec
Na zdjęciach kołpaki zakupione na AE (w jednym z moich postów w innym wątku znajdziecie to ogłoszenie). Wyglądają na żywo lepiej niż w ogłoszeniu na Ali. Miałem obawy jak to będzie w realu - ja jestem zadowolony. Nie chciałem większych felg żeby jednak na Nasze drogi mieć trochę opony między felgą a asfaltem, no a oryginały wyglądają jak dla mnie nie ciekawie.

BTW W górnym rogu na drugim zdjęciu namiar na firmę od oklejania (ja zrobiłem przód + drzwi). Z Wieliczki, robią na bieżąco Tesle, za każdym razem jak tam byłem to jakaś była. No i jak ktoś potrzebuje FV to dają z VAT. Ceny jak dla mnie OK, robią na dobrych foliach (Xpel).

Attachments

• Tesla1.jpg
    Tesla1.jpg
    4 MB · Liczba wyświetleń: 118
  • Tesla2.jpg
    Tesla2.jpg
    2,6 MB · Liczba wyświetleń: 122

ypl

Pionier e-mobilności
Na zdjęciach kołpaki zakupione na AE (w jednym z moich postów w innym wątku znajdziecie to ogłoszenie). Wyglądają na żywo lepiej niż w ogłoszeniu na Ali. Miałem obawy jak to będzie w realu - ja jestem zadowolony. Nie chciałem większych felg żeby jednak na Nasze drogi mieć trochę opony między felgą a asfaltem, no a oryginały wyglądają jak dla mnie nie ciekawie.

BTW W górnym rogu na drugim zdjęciu namiar na firmę od oklejania (ja zrobiłem przód + drzwi). Z Wieliczki, robią na bieżąco Tesle, za każdym razem jak tam byłem to jakaś była. No i jak ktoś potrzebuje FV to dają z VAT. Ceny jak dla mnie OK, robią na dobrych foliach (Xpel).
Zajebiście to wygląda, daj linka 😉

krzyss

Pionier e-mobilności
Szczerze - brakuje mi takich "koreczków" plastikowych jak w innych autach które zasłaniają gniazdo. Wiem że pewnie woda się tam nie dostaje ale jak myjką ciśnieniową myje samochód to delikatnie omijam gniazdo ładowania. Wierze w pomysły i technologie Elonowe ale wizja projektanta a maszynowa produkcja auta to trochę tak jak z szczelnością frunka - niby jest sucho ale trochę wody mi wpadło. Dołożyłem tą dodatkową uszczelkę i woda pojawia się ale na osłonach wokół frunka a nie w środku.
Ja, dla siebie lepiej się czuję psychicznie że gniazdo jest dodatkowo zabezpieczone - poza tym jak ładujesz pod domem, na dworzu, przez całą noc z samego AC i ten dół zostaje odsłonięty.
Idealnie, wilgoc nie bedzie mogla odparowac :)
Ciekawe czy to rpzyspieszy korozje zlacz…