Tesla Model Y - gadżety

itguy

Posiadacz elektryka
Idealnie, wilgoc nie bedzie mogla odparowac :)
Ciekawe czy to rpzyspieszy korozje zlacz…
no tak z tą wilgocią to może być racja, ale sam się zastanawiam czy nie kupić tej zaślepki, bo teraz ładując pod chmurką mam już trochę kurzu w tym dolny złączu bo jest wiecznie odkryte (ładuję z AC pod domem), a przez budowę po sąsiedzku strasznie się kurzy w okolicy. Więc pewnie do przynajmniej tymczasowo planuje zakrywać to dolne złącze. Z drugiej strony może zamiast się przejmować to może wystarczy raz do roku przedmuchać kompresorem i przetrzeć contakt cleanerem takim jak używają elektrycy. Albo w ogóle się nie przejmować jak działa :D jak złącze padnie to przecież wymienią na gwarancji

itguy

Posiadacz elektryka
Na zdjęciach kołpaki zakupione na AE (w jednym z moich postów w innym wątku znajdziecie to ogłoszenie). Wyglądają na żywo lepiej niż w ogłoszeniu na Ali. Miałem obawy jak to będzie w realu - ja jestem zadowolony. Nie chciałem większych felg żeby jednak na Nasze drogi mieć trochę opony między felgą a asfaltem, no a oryginały wyglądają jak dla mnie nie ciekawie.

BTW W górnym rogu na drugim zdjęciu namiar na firmę od oklejania (ja zrobiłem przód + drzwi). Z Wieliczki, robią na bieżąco Tesle, za każdym razem jak tam byłem to jakaś była. No i jak ktoś potrzebuje FV to dają z VAT. Ceny jak dla mnie OK, robią na dobrych foliach (Xpel).
z czarnym lakierem wygląda to zajebiście :D
Mam co prawda białą ale zaczynam żałować, że zamówiłem nakładki na śruby zamiast kołpaków :D
Ja kupiłem od spigen, na pierwszej stronie zdjęcia są.
dzięki, zamówiłem takie jak mówicie że sprawdzone.

marcinszczepanek

Posiadacz elektryka
dzięki, zamówiłem takie jak mówicie że sprawdzone.
też mam spigena matt na ekranie, bardzo fajnie wygląda i nie palcuje. Na facebooku jest też gościu co sprzedaje folię matową przyciętą. Ale jak to działa to nie wiem.

Fryto

Zadomawiam się
Na zdjęciach kołpaki zakupione na AE (w jednym z moich postów w innym wątku znajdziecie to ogłoszenie). Wyglądają na żywo lepiej niż w ogłoszeniu na Ali. Miałem obawy jak to będzie w realu - ja jestem zadowolony. Nie chciałem większych felg żeby jednak na Nasze drogi mieć trochę opony między felgą a asfaltem, no a oryginały wyglądają jak dla mnie nie ciekawie.

BTW W górnym rogu na drugim zdjęciu namiar na firmę od oklejania (ja zrobiłem przód + drzwi). Z Wieliczki, robią na bieżąco Tesle, za każdym razem jak tam byłem to jakaś była. No i jak ktoś potrzebuje FV to dają z VAT. Ceny jak dla mnie OK, robią na dobrych foliach (Xpel).
Ostatnio podjechałem się podładować i stała biała Y na tych samych kołpakach i muszę powiedzieć szczerze że słabo to wygląda ;)
Jednak czarne fabryczne to jest to :)

Michal

Moderator
Ostatnio podjechałem się podładować i stała biała Y na tych samych kołpakach i muszę powiedzieć szczerze że słabo to wygląda ;)
Jednak czarne fabryczne to jest to :)
Mi też się nie podoba, a do tego zużycie takie jak bez kołpaków (Bjorn badał podobne), więc nie rozumiem sensu takich kołpaków :p

Fryto

Zadomawiam się
Mi też się nie podoba, a do tego zużycie takie jak bez kołpaków (Bjorn badał podobne), więc nie rozumiem sensu takich kołpaków :p
Nie wiem jak innym ale dla mnie to te kołpaki to jest jakaś kpina aby w aucie za taki chajs pchać taki tani szajs

Last edited:

Michal

Moderator
Nie wiem jak innym ale dla mnie to te kołpaki to jest jakaś kpina aby w aucie za taki chaos pchać taki tani szajs
Chyba aż tak źle nie jest :p Nie wiem jak one wyglądają na żywo, ale mi się po prostu nie podobają z wyglądu. Jak komuś się podoba, to ja nie oceniam ale przypominam tylko o tym wzroście zużycia na autostradach.

ypl

Pionier e-mobilności
Chyba aż tak źle nie jest :p Nie wiem jak one wyglądają na żywo, ale mi się po prostu nie podobają z wyglądu. Jak komuś się podoba, to ja nie oceniam ale przypominam tylko o tym wzroście zużycia na autostradach.
To jak zużycie wzrasta to słabo trochę. Dla mnie największą zaletą kołpaków jest to że łatwo je umyć, no i mniejsze zużycie jest. Co do wyglądu to już kwestia gustu.