Tesla Model Y - gadżety

kristof46

Fachowiec
Trochę tak, ale z drugiej strony, ja nie wiedziałem, że na felgę aluminiową można kołpak założyć. Kołpaki nam się źle kojarzą, z czasów kiedy na czarne małe stalowe felgi były zakładane. Wtedy wyglądało to słabo bo, mała średnica felgi i kołpaka, w szczelinach kołpaka widać było tą czarną stalową felgę. Teraz średnica jest duża, w przerwach nic nie widać, wygląda to moim zdaniem spoko, wątpię, że ktokolwiek kto nie wie, pomyśli, że to plastikowy kołpak, a nie felga.
Głównie dlatego ze to elektryk i po prostu coś innego. Tutaj wiele rzeczy wyglada inaczej. Jasne to tez ma swoj urok. Taki szerszy wzór w „zwykłym” aucie budził by podejrzenia i już mógłby nie wyglądać tak dobrze.

kristof46

Fachowiec
Podobają mi się oryginalne czarne felgi - nie kupiłem ich jednak z kilku powodów, mając doświadczenia z ostatnich lat użytkowania A6 na 20' felgach z niskim profilem.
- Poruszam się nie tylko po autostradach ale też po drogach gorszej jakości, w Audi średnio raz w roku rozwalałem jakąś oponę na jakiejś mniej widocznej dziurze lub uciekając przed kimś na pobocze...
- Niski profil powoduje że bardzo mocno czuć wszystkie nierówności - przy dłuższych jazdach wolę jednak aby było trochę komfortu
To już kwestia samych opon i ich profilu. Trochę inna sprawa.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
A mi podobają sie oryginalne kołpaki :)
mam to samo - plan był że jak tylko odbiorę to od razu do kartonu i do schowka ale jakoś z każdym dniem jak na nie patrzę to zaczynają jakoś pasować na aucie. Zdecydowanie te czarne lepiej się prezentują wizualnie ale już tyle tych Ali-gadżetów że muszę blokadę zrobić na trochę.
Czarne - super na zdjęciach i gratuluję

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Kolejny bzdet ale wielki brat częściowo oślepiony - niech się skupi na obrazie z zewnątrz auta bardziej

Attachments

• IMG_9461.jpeg
    IMG_9461.jpeg
    1,5 MB · Liczba wyświetleń: 46
  • IMG_9462.jpeg
    IMG_9462.jpeg
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 47
  • IMG_9463.jpeg
    IMG_9463.jpeg
    1,1 MB · Liczba wyświetleń: 47

ypl

Pionier e-mobilności
Gorzej jak ci autopilot nie będzie chciał chodzić.
Ale to chyba jest otwierane jak w kamerkach w laptopie. Niegłupie, aczkolwiek w telefonach też kamery są, trzeba by wszystkie pozaklejać.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Ale to chyba jest otwierane jak w kamerkach w laptopie. Niegłupie, aczkolwiek w telefonach też kamery są, trzeba by wszystkie pozaklejać.
no dobra dobra - samo jakoś do koszyka wskoczyło. Już pisałem że szlaban na AliEx. robię bo za dużo tam "muszę mieć" i "przydasię"

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Kolejny bzdet ale wielki brat częściowo oślepiony - niech się skupi na obrazie z zewnątrz auta bardziej
Napisz czy działa ci autopilot.

MaRio_KalisZ

Nowy na Forum
Witam wszystkim załączę zdjęcia do schowka 3/Y które zamówiłem na Ali 18.04 a wczoraj odebrałem.
Jakość wyglada ciekawie, nie wiem czy pasuje bo odbieram auto 01 czerwca :)

Poniżej link do aukcji:
31,96 zł 40% zniżki | Dla Tesla Model 3 2021 Model Y 2022 schowek środkowy podłokietnik ukryte pudełko uchwyt na kubek wnętrze organizator akcesoria samochodowe

Attachments

• IMG_2219.jpeg
    IMG_2219.jpeg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 38
  • IMG_2220.jpeg
    IMG_2220.jpeg
    1,3 MB · Liczba wyświetleń: 38
  • IMG_2218.jpeg
    IMG_2218.jpeg
    1,5 MB · Liczba wyświetleń: 43