Oj widzę że się mała dyskusja wywiązała odnośnie kołpaków... Nikogo nie zamierzam przekonywać że coś jest ładne jak mu się nie podoba to tak to już jest z gustami - z tymi się nie dyskutuje. Cieszę się że niektórym podobają się tak jak mnie - w realu wyglądają na prawdę ładnie, tym którzy lubią taki gust to ich wykonanie jest na prawdę porządne (spasowanie, wytrzymałość, kolor, etc.). Polecam.
Podobają mi się oryginalne czarne felgi - nie kupiłem ich jednak z kilku powodów, mając doświadczenia z ostatnich lat użytkowania A6 na 20' felgach z niskim profilem.
- Poruszam się nie tylko po autostradach ale też po drogach gorszej jakości, w Audi średnio raz w roku rozwalałem jakąś oponę na jakiejś mniej widocznej dziurze lub uciekając przed kimś na pobocze...
- Niski profil powoduje że bardzo mocno czuć wszystkie nierówności - przy dłuższych jazdach wolę jednak aby było trochę komfortu
- Kołpaki zabezpieczają przed zarysowaniem - nie dlatego że się nie rysują ale po prostu wymiana na nowy w razie uszkodzenia jest łatwa i relatywnie tania.
- Łatwiej się myje
- Jak będzie mniejsze zużycie to OK jak nie, to nie ma to dla mnie większego znaczenia - najważniejszy i tak jest styl jazdy i umiejętność odzyskiwania energii (na szczęście w Tesli jazda "jednym pedałem" jest na prawdę intuicyjnie prosta).
Samochód służy mi do dojazdu do pracy - lubię jednak mieć samochód który sprawia mi też trochę radości oprócz tego ze mnie przewozi z pkt. A do pkt.B. TMY taka jest - fajnie się jeździ, spoko wygląda