Tesla Model Y - gadżety

itguy

Posiadacz elektryka
Dzięki - jasne już. Będę w Ząbkach w przyszłym tygodniu i jak będą WC to kupię na miejscu.
A próbował ktoś kupować coś w sklepach Tesli poza PL? Np. W DE czy IRL? Nie wyślą do PL?
Niestety nie, ale są firmy które pozwalają zamówić na ich adres a oni potem za drobną opłatą wysyłają na Twój adres

mm-tesla

Posiadacz elektryka
W Polsce nie ma sklepu tesli, więc jak chcesz coś zamówić musisz pisać (lub dzwonić - powodzenia) na serwis tesli. Pisałem tydzień temu i do tej pory zero odpowiedzi. Tak samo z kurierem, nie wiem czy wysyłają, ludzie pisali że trzeba kuriera organizować we własnym zakresie. Trochę mi się nie chciało. A tak napisałem do ww. człowieka i godzinę potem paczka była nadana, do tego w niższej cenie niż w ząbkach.

ta wtyczka jest kompatybilna tylko z cegłą gen2, nie będzie działać z ładowarką którą ostatnio dają z samochodemi.
Wysyłają na swój koszt kurierem, pytają nawet czy zakup na firmę, chat jest trochę nieintuicyjny, bo jak zapytamy ich o OTP parts to zakładają nowy serwis z datą itd :)

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Tutaj telefon w uchwycie, który polecałem w tym wątku wcześniej:
1683879538102.jpeg
ja używam do abrp na długie trasy lub do oglądania czegoś, na krótkie trasy nie używam.

Alcantarka na środkowy panel - coś pięknego, już leżące okulary nie spadają tak szybko na zakrętach - ale dalej jest ślisko
1683879712363.jpeg
na zdjęciu, też polecana guma do kubków - mieści duże butelki oraz mega kawy z orlenu/mc donald bez problemu, te mniejsze również są dobrze trzymane.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Do środka dywaniki kupiłem takie: https://www.amazon.pl/dp/B0BKPM79HB?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details

1683879840171.jpeg

1683879889184.png

są solidne, twarde, nie przeszkadzają w jeździe, ładnie wyglądają (nie są czarne, ale też nie są super szare).

Bagażnikowa mata już się wyprostowała, boczne bagażnikowe WYMAGAJĄ osobno dokupienia tych gumowych wypełniaczy wnęk - jaby ktoś posiadał linka do takowych to chętnie sprawdzę.

Zabezpieczeń na plecy tylnych siedzeń jeszcze nie montowałem - czekają na trudniejsze czasy :)

gim-kg

Pionier e-mobilności
ale ja nie mam dostępnej FV w aplikacji w dziale serwis ;)
na stronie też jej nie ma, chociaż pytali o VIN gdy kupowałem
Aż sprawdziłem jeszcze raz. Wchodzisz w serwis, historia, następnie w serwis kiedy kupowałeś WC i jest Faktura. Chyba, że był kupiony na inny numer VIN

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Dzisiaj kolejna mała przesyłka z Ali dotarla
Nie minął miesiąc i bez mycia i chemii ale "E" postanowiło zejść z klapy albo ktoś mu pomógł. Taśma została i dobrze się trzyma ale trzech paseczków już brak. Jeżeli ktoś ma lub będzie montował to sugeruję poprawić albo sprawdzić klejenie.

polishkid

Zadomawiam się
Tutaj telefon w uchwycie, który polecałem w tym wątku wcześniej:
View attachment 10731
ja używam do abrp na długie trasy lub do oglądania czegoś, na krótkie trasy nie używam.

Alcantarka na środkowy panel - coś pięknego, już leżące okulary nie spadają tak szybko na zakrętach - ale dalej jest ślisko
View attachment 10732
na zdjęciu, też polecana guma do kubków - mieści duże butelki oraz mega kawy z orlenu/mc donald bez problemu, te mniejsze również są dobrze trzymane.
daj linka na ali do tej alkantary. dobrze to wyglada u Ciebie