Tesla Model Y - gadżety

itguy

Posiadacz elektryka
A o jakich ceregielach z zakupem WC w Ząbkach piszecie?

i przy okazji, oprocz WC myślę o dokupieniu wtyczki 16A, która jest normalnie dostępna np. w IRL (https://shop.tesla.com/en_ie/product/blue-adapter---16a_32a-). Czy to się da czy jakiś wyimaginowany problem jest?
W Polsce nie ma sklepu tesli, więc jak chcesz coś zamówić musisz pisać (lub dzwonić - powodzenia) na serwis tesli. Pisałem tydzień temu i do tej pory zero odpowiedzi. Tak samo z kurierem, nie wiem czy wysyłają, ludzie pisali że trzeba kuriera organizować we własnym zakresie. Trochę mi się nie chciało. A tak napisałem do ww. człowieka i godzinę potem paczka była nadana, do tego w niższej cenie niż w ząbkach.

ta wtyczka jest kompatybilna tylko z cegłą gen2, nie będzie działać z ładowarką którą ostatnio dają z samochodemi.

ypl

Pionier e-mobilności
W Polsce nie ma sklepu tesli, więc jak chcesz coś zamówić musisz pisać (lub dzwonić - powodzenia) na serwis tesli. Pisałem tydzień temu i do tej pory zero odpowiedzi. Tak samo z kurierem, nie wiem czy wysyłają, ludzie pisali że trzeba kuriera organizować we własnym zakresie. Trochę mi się nie chciało. A tak napisałem do ww. człowieka i godzinę potem paczka była nadana, do tego w niższej cenie niż w ząbkach.

ta wtyczka jest kompatybilna tylko z cegłą gen2, nie będzie działać z ładowarką którą ostatnio dają z samochodemi.
Jak ktoś już trochę na forum pisze od jakiegoś czasu i na problem z kupieniem WC to mogę ostatecznie podjechać do ząbek kupić i zrobić wysyłkę przez paczkomat dla takiej osoby.

PawelGDZ

Posiadacz elektryka
Co do ceregieli:
Odbierając samochód ładowarek nie było
Mailowo kupić było ciężko, zajęło mi to 3 tygodnie, koniec końców i tak odebrałem w ząbkach
Na FV czekałem kolejne 2-3 tygodnie pisząc @ i dzwoniąc po kilka razy
Nie polecam - lepiej amazon

itguy

Posiadacz elektryka

gim-kg

Pionier e-mobilności
Co do ceregieli:
Odbierając samochód ładowarek nie było
Mailowo kupić było ciężko, zajęło mi to 3 tygodnie, koniec końców i tak odebrałem w ząbkach
Na FV czekałem kolejne 2-3 tygodnie pisząc @ i dzwoniąc po kilka razy
Nie polecam - lepiej amazon
Ale FV jest dostępna w aplikacji dziale serwis

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Dzięki - jasne już. Będę w Ząbkach w przyszłym tygodniu i jak będą WC to kupię na miejscu.
A próbował ktoś kupować coś w sklepach Tesli poza PL? Np. W DE czy IRL? Nie wyślą do PL?