Tesla Model Y - gadżety

ypl

Pionier e-mobilności
No i najważniejsze, że otwiera klapkę i odblokowuje złącze po naciśnięciu magicznego przycisku na wtyczce ;););)
Hahahah, no i znowu dowiedziałem się czegoś przypadkiem, tak jak mi wtedy z tą rolką lewą napisałeś i zmianą trybu sport chill. Jak ja nie lubię czytać Manuali, i jak bardzo widzę kolejny raz, że w tesli przydałoby się te wszystkie manuale przeczytać od deski do deski, i change logi do każdej aktualizacji 😅
A może by tak nowy wątek na forum założyć w temacie takich tricków?

bart_zaw

Posiadacz elektryka
To że jak się nie patrzy na drogę to się obraża i szybciej pika
Moja mi ufa bardziej - a tak na serio to nie wiem ile osób ma/ zaślepia lub zrobiło coś podobne i potwierdzi te teorie bo jak dla mnie -- Zero różnicy w działaniu AP.

zibizz1

Pionier e-mobilności
No i najważniejsze, że otwiera klapkę i odblokowuje złącze po naciśnięciu magicznego przycisku na wtyczce ;););)
Ja sobie dokupiłem taki magiczny przycisk osobno i on otwiera port ale nie odblokowuje kabla.Uzywam do tego klamki tylnych drzwi w S2XY buttons

itguy

Posiadacz elektryka
A jednak wziąłeś wall charger 😉
tak wziąłem bo PV mi się wyłącza i nie byłem w stanie wystarczająco obciążyć instalacji tylko na jednej fazie.
Myślałem że ciepła woda + ładowanie samochodu wystarczy ale niestety nie, bo na trzeciej fazie miałem powyżej 253 V i falownik się wyłączał praktycznie od południa do jakiejś 15:00 - niestety to efekt tego że wszyscy sąsiedzi założyli sobie instalacje w zeszłym roku.
Dodatkowo na podjeździe mam 3 fazy ale doprowadzone cienkim przewodem 1,5 mm2, więc cegła która była w zestawie rozwijała zawrotne 2kw... Na wall konektorze z 3 faz wyciągam 9kw :) wiec na razie chyba odpuszczę sobie rycie kostki żeby wymienić przewód.
W sumie nie liczyłem ile będzie się zwracać ta inwestycja, ale teraz mam lepsze samopoczucie że energia ze słońca idzie w koła a nie się marnuje :) Po za tym kupiłem tą ładowarkę od kogoś z FB, w całkiem promocyjnej cenie po mimo że była zupełnie nowa, nie rozpakowana nawet.
W weekend spróbuje ogarnąć automatyzacje żeby regulować moc ładowania tak żeby ładować się tylko z nadwyżki energii - może uda się jeździć w koło domu 100% za darmo :)

itguy

Posiadacz elektryka
a jest ktoś na forum co chce sprzedać Wall Connector ?
na FB na grupie Tesla Model S/3/X/Y Klub Polska sprawdź Marcin Laska :) może jeszcze ma. Kupiłem od niego w cenie lekko niższej niż w ząbkach, z wysyłką w cenie i bez żadnych ceregieli jak w Tesli.

Last edited: