rawier

Posiadacz elektryka
Ale wiesz ze piszemy o modelu S ktory nie przekracza 150kW ?
Dobra, napiszę najprościej jak się da: @Michal zażartował, że Ska nie wyciągnie więcej niż 150kW nawet jeśli adapter zostanie poświęcony przez księdza. Ja na to odpisałem żartobliwie (na bazie własnych doświadczeń), że skoro TM3 (w wersjach LR i P) przyjmuje prąd 250kW a mi przyjęła według załączonego zdjęcia 258kW (czyli ponad specyfikację i samochodu i SuC'a) to może jednak takie zabiegi religijne nad adapterami w Skach zwiększą moc ładowania ;)
https://www.tesla.com/pl_PL/support/supercharger

Ładowarki V3 Supercharger​

Jaka jest maksymalna moc ładowania na stacjach V3?

Stacje ładowania V3 są w stanie osiągać szczytową moc do 250 kW.

rawier

Posiadacz elektryka
Czy Wam też aplikacja pokazuje Lućmierz jako niedostępny? Jadę jutro w trasę a tu taki zonk:
IMG_1B6E9810578B-1.jpeg
Wczoraj w nocy jak sprawdzałem było tak samo, więc to chyba nie obłożenie... Swoją drogą to ceny rewelacyjne :)

Michal

Moderator
Czy Wam też aplikacja pokazuje Lućmierz jako niedostępny? Jadę jutro w trasę a tu taki zonk:
Wczoraj w nocy jak sprawdzałem było tak samo, więc to chyba nie obłożenie... Swoją drogą to ceny rewelacyjne :)
Tak u mnie też i jest informacja, że nieczynne, a nie zajęte :(
Słabo jeśli od wczoraj - ja obstawiam problemy z przyłączem energetycznym.

Dobrze, że sprawdzałeś i zaplanuj sobie alternatywne ładowania z użyciem ABRP i raczej nie planuj nic w okolicy, bo dużo Tesli tam się rozpełznie.

rawier

Posiadacz elektryka
Ja bym zadzwonił do knajpy hotelu. Tam są teraz mili ludzie. Może coś wiedzą?
Rozmawiałem z hotelem - potwierdzają że od wczoraj jest jakaś awaria, Tesla się tym interesuje ale nic więcej nie wiedzą... Teraz wątek z ładowaniem 258kW przypomniał mi moment wjechania do Lućmierza z poziomem baterii 2%. Trafić na taką awarię to niezły zonk :eek:

sd tosia

Posiadacz elektryka
Ciekawe kiedy lawety będą miały na pokładzie generatory prądu :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
W Ciechocinku mają mieć, ostatnio współuczestniczyłem w reanimacji S. Laweciarz coś przebąkiwał, że przydałby się. Trochę BMS niedoszacował i zabrakło 1500metrów do prądopoju. Auto padło na rondzie zjazdowym z A1. Co się przejeżdżająca gawiedź nacieszyła, to podobno ich.

danielm

Pionier e-mobilności
Rozmawiałem z hotelem - potwierdzają że od wczoraj jest jakaś awaria, Tesla się tym interesuje ale nic więcej nie wiedzą... Teraz wątek z ładowaniem 258kW przypomniał mi moment wjechania do Lućmierza z poziomem baterii 2%. Trafić na taką awarię to niezły zonk :eek:
obok stoi greenway

Michal

Moderator