Piotrek111

Zadomawiam się
Ja dzisiaj wysłałem zapytanie do kilku salonów o koszt trzeciego (45000) przeglądu kony 64 kWh .Pierwsza odpowiedz 3000 zł. Oni ten płyn to już chyba chcę wymieniać na każdym przeglądzie bo nie przychodzi mi do głowy co tam może być tak drogie przy tym przebiegu. W książce serwisowej znalazłem faktury za przeglądy w Niemczech po poprzednim właścicielu po 15 tys km zapłacił 125 Euro po 30 tyś zapłacił 170 euro. Polska to drogi kraj ;)
Serwisy w Polsce i ich ceny to jakis koszmar. Taniej wychodzi cos zrobic w Niemczech lub Austrii .

Piotrek111

Zadomawiam się
Ale przede wszystkim dlaczego wymiana płynu po 90k? Przecież ta cena to jakiś rozbój w biały dzień. Ta wymiana po 90k to jest serio wymagana przez Hyundaia? Wydawało mi się, że to co 60k jest więc następny powinieneś mieć po 120k.
Jak miałem Soula to mi wymienili płyn w gratisie przy 25 000 km . Mieli jakąs akcje serwisową z tym zwiazaną . Bo za zwykły przegląd zapłaciłem 500 zł .Wyszło to własnie na normalnym przeglądzie . I po zrobieniu gwarancyjnego przegladu pojechałem za tydzien jeszcze raz na wymiane płynu . Warto dopytac w serwisie.. Moze istotne są numery VIN i tylko dla jakiejs partii to było ?

Piotrek111

Zadomawiam się
Tylko stare modele.
Młodsze mają właściwy płyn od początku, więc wymieniać trzeba go za własne.
Mój był wrzesien 2020 r
To nadal aktualny model Soula i wymiana płynu w okresie gwarancyjnym .

Last edited:

abes99

Posiadacz elektryka
Tylko stare modele.
Młodsze mają właściwy płyn od początku, więc wymieniać trzeba go za własne.
Mam rocznik 2021, kupiony 2022, właśnie wyjechalem z pierwszego przeglądu po 15kkm/12mc (234zł brutto) i będą mnie umawiać na kampanię serwisową wymiany płynu chłodzącego baterii. Oficjalny powód kampanii to możliwe przedostanie się zanieczyszczeń do płynu.

PCtank

Zadomawiam się
Mam rocznik 2021, kupiony 2022, właśnie wyjechalem z pierwszego przeglądu po 15kkm/12mc (234zł brutto) i będą mnie umawiać na kampanię serwisową wymiany płynu chłodzącego baterii. Oficjalny powód kampanii to możliwe przedostanie się zanieczyszczeń do płynu.
Gdzie tak tanio przegląd?

Piotrek111

Zadomawiam się
Czyli jednak jakas akcja była. :)
Pan Sławek chyba nie do konca jest dobrze poinformowany w tym temacie .:)
Mi nic nie mówili o potencjalnym przedostawaniu sie zanieczyszczen. Wspomnieli tylko , ze maja taka akcje serwisową i jest bezpłatna . U mnie ta wymiana trwała cos około 4 godziny czasu . Zdziwiony byłem bardzo , że tak długo .

Cav

Pionier e-mobilności
Czyli jednak jakas akcja była. :)
Była, wielokrotnie o niej pisaliśmy na grupie.
Pan Sławek chyba nie do konca jest dobrze poinformowany w tym temacie .:)
To raczej Ty nie rozumiesz co czytasz.
Jak zwykle zresztą.
Mi nic nie mówili o potencjalnym przedostawaniu sie zanieczyszczen. Wspomnieli tylko , ze maja taka akcje serwisową i jest bezpłatna .
Zgadza się - wszystkie starsze (rocznikowo modele) tak miały.
Mój się już nie załapał, mimo że też z 2021 jest.
Może jednak nieco młodszy jest od tego abesa, względnie jakieś zaburzenia technologiczne dotyczyły wybranych partii...