Coś mnie tu ciągnie jak magnes Y

hunter

Zadomawiam się
nie, no te same. mamy 2 takie same. Kolorystyka jest inna :)
akurat byliśmy leafem wtedy.

Młoda już teraz jeździ własnie na takim. ale on jest po prostu za szeroki.
A jeśli chodzi Ci o ten z SMaxa na środku, to on też jest dość rozłożysty.
Kolega pewnie pisał o moim foteliku

ypl

Pionier e-mobilności
Wyciągnij telefon i zadzwon do Tesli Warszawa:
salon & Serwis+48 22 292 22 42
Obsługa Tesla+48 22 307 26 45

i napisz nam proszę tutaj jak poszło telefonowanie żeby rozmawiać merytorycznie zanim napiszesz coś wiecej, ok?
A po co ma dzwonić, jak wszystko się apką załatatwia. Jak terminy nie takie w Warszawie to można do Berlina się umówić. Kolega w BMW M5 F10 miał wibracje na kierownicy przy prędkości 130 km/h na niskich obrotach i w polskim serwisie po wielu wizytach nie potrafili tego zdiagnozować, więc udał się do serwisu do Berlina. Chyba nigdy BMW ani Mercedesa nie miałeś jak myślisz, że tam jest cudownie. Byłem z nim na wszystkich wizytach w serwisie więc to nie jest jakaś historyjka zasłyszana.

ELuk

Pionier e-mobilności
Osiem gwiazdek to rozumiem, ale tej błyskawicy to bym sobie nie kleił, z pewną organizacją nazistowską mi się kojarzy, ale może ja stary, na pancernych i Klosie wychowany…

Chris

Posiadacz elektryka
X5 jest bardzo wygodne i takie zbite, czuć że to jest kawał dobrego samochodu, silnik 30d też jest super, ale znowu bez przesady, że nie da się pojeździć innymi autami. Przed X5 miałem s-maxa 2.0 bi turbo, też się jeździło fajnie, jednak domyślam się że są ludzie, którzy by marudzili, ale ja do nich nie należę.
Nigdy nie jechałem samochodem elektrycznym i jestem bardzo ciekawy odczuć.
Ty masz dylematy..., to powiem Ci tak, ciężko mi się przyznać, kilkanaście lat tylko Mustang, w tym ostatnie 8 lat ten sam 5.0 GT V8, moc oryginalna 412 KM i.... jak kupiłem żonie TMY LR, to mogę z czystym sumieniem powiedzieć: Ale to zapierd.... Tak "zwykły" elektryk, na kołpakach (które wywaliłem) i to nie jest nawet Performance, tylko LR.... I teraz co robię? Odkładam jednak plany na Shelby i będę polował na TMY LR z inventory dla siebie.... po prostu to auto mnie rozwaliło... petarda w każdych warunkach, w trybie chill totalny luz, ale i tak swoje potrafi, nagłośnienie mega fajne, prostota użytkowania, profil kierowcy itp SUPER. Zanim żonie oddałem przejechałem 1700 km...., aż mnie w końcu opierniczyła - ile można tłuc się Peugeotem matki?, a jej Nissana sprzedałem;) . Teraz pomykam firmowym busem i jeszcze się odrobinę "zastanawiam", wiadomo kasa, ale jak siebie znam, to kolejny jeżyk wkrótce znowu łapką pomacha ;)

Chris

Posiadacz elektryka
Osiem gwiazdek to rozumiem, ale tej błyskawicy to bym sobie nie kleił, z pewną organizacją nazistowską mi się kojarzy, ale może ja stary, na pancernych i Klosie wychowany…
ja to traktuję jako symbol wolności, nie symbol organizacji, nie utożsamiam się z żadną organizacją

zibizz1

Pionier e-mobilności
@Wasp @hunter
Mam Tourana 7 osobowego. Do Tourana można włożyć 6 dowolnych fotelików bo to auto 7 osobowe. Do Y z tyłu da się wsadzić 3 foteliki ale muszą być dobrze wyselekcjonowane i najlepiej z własnymi pasami, bo zapięcie się w pasy samochodowe przy 3 fotelikach to są tortury.
Y to raczej auto 4 osobowe z awaryjnym 5 miejscem.
Mi wszystko BEV jest zajebisty dlatego z niecierpliwością czekam na 6-7 miejscowe pojemn elektryki żeby nie musieć odpalać silnika

ELuk

Pionier e-mobilności
To jest takie odbrązawianie symboli, czasem przez głupotę, czasem przez niewiedzę, czasem celowo.
Dla mnie zbyt bliskie w wyrazie symboliki z Schutzstaffel, a to nie jest symbol wolności.
Ale ja stary już jestem i te symbole mam zakodowane jednoznacznie..,

Chris

Posiadacz elektryka
To jest takie odbrązawianie symboli, czasem przez głupotę, czasem przez niewiedzę, czasem celowo.
Dla mnie zbyt bliskie w wyrazie symboliki z Schutzstaffel, a to nie jest symbol wolności.
Ale ja stary już jestem i te symbole mam zakodowane jednoznacznie..,
Trochę mało trafiona interpretacja (powielana zresztą non stop w "prawilnych mediach"), no chyba, że wszystko Ci się kojarzy... np. powszechne znaki wysokiego napięcia też kojarzysz z III Rzeszą?

Bronek

Pionier e-mobilności
@Wasp @hunter

(.....) BEV jest zajebisty dlatego z niecierpliwością czekam na 6-7 miejscowe pojemn elektryki żeby nie musieć odpalać silnika
Jest taki jeden ale kosztuje tak że , dzieci by trzeba sprzedać na "badania genetyczne" jak w Monthy Pythonie
X z racji drzwi i przestrzeni jest idealny na fotelikową opcję. Tylko to co wyże napisałem 500czy 800+ to za mało, więc się raczej nie nada?