Inventory to zasób samochodów w dyspozycji producenta/importera/dealera. W Europie przyjęło się że większość samochodów produkuje się pod zamówienie klienta i tylko drobną pulę produkuje 'na plac' żeby była dostępna 'od ręki'. Amerykanie mają jednak inne podejście - prawie wszystko produkują 'na plac' i możesz kupić samochód z tego co jest dostępne na placu. Jak chcesz jakąś konkretną wersję/kolor to fabryka nie produkuje specjalnie dla Ciebie tylko czekasz aż na plac (czy to znajdujący się przy fabryce, w porcie, u importera czy dealera) przybędzie akurat taka konfiguracja jak pasuje pod Twoje zamówienie. Czasami zdarza się że na jakąś wersje akurat jest mniejszy popyt niż podaż więc robią promocję aby zwolnić miejsce na placu pod kolejne dostawy.A o co tak naprawdę chodzi z samochodami z inventory, nie wiem, stoją gdzieś dłużej na placu i dlatego je sprzedają taniej? Jaka jest tego idea?
No właśnie ciężko stwierdzić.A o co tak naprawdę chodzi z samochodami z inventory, nie wiem, stoją gdzieś dłużej na placu i dlatego je sprzedają taniej? Jaka jest tego idea?
Nic się nie zaczyna. To było auto, którego VIN był przypisany do mojego zamówienia. Niestety, czekając na decyzję BOŚ w sprawie dopłaty, nie udało mi się sprostać terminowi zapłaty, jaki wyznaczyła TESLA, i w piątek auto "zabrali".
Ok.Nic się nie zaczyna. To było auto, którego VIN był przypisany do mojego zamówienia. Niestety, czekając na decyzję BOŚ w sprawie dopłaty, nie udało mi się sprostać terminowi zapłaty, jaki wyznaczyła TESLA, i w piątek auto "zabrali".
W sobotę późnym wieczorem trafiło do Inventory z ponad 16to tysięcznym rabatem w stosunku do mojego zamówienia i zaraz zniknęło.
Skąd wiem, że to "mój"? Napiszę, jak tylko uda mi się w końcu odebrać auto.
Gdyby tak było, to opłacałoby się zamówić, opłacić zadatek, zrezygnować i potem kupić tę samą sztukę z inventory w promocyjnej cenie 😅Ok.
Gość z Tesli mówił, że auta przecenione to są tylko "rezygnację z zamówień". Ale jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić że na raz zrezygnowało 20 osób np i tylko na YLR.
Bardzo możliwe, bo w zakładce „gwarancja” są wylistowane RWD LR i AWD LR osobnoZapowiada się Y Long Range RWD?
Zmienił się filtr na stronie z MYRWD na SRRWD....