Be Charge

Jaceq

Pionier e-mobilności
Rozglądając się za jakimś rozsądnym rozwiązaniem na ładowanie podczas wakacyjnych wyjazdów zerknąłem na Be Charge. Właściwie "na papierze" wygląda to całkiem nieźle - poniżej małe zestawienie. Pomijając promocyjną ofertę JuicePass w EnelX to chyba najtańsza oferta oraz nie trzeba kombinować - normalnie dostępna bez zmiany lokalizacji. Mapa ładowarek wygląda zachęcająco, ponad 125 tyś. punktów ładowania w Europie: Mapa . W Polsce mają IONITY więc też spoko opcja jeśli ktoś ma po drodze (ja mam). Nie mają w ofercie ładowarek GreenWay.

1686762083265.png

Można korzystać bez wykupionego pakietu ale stawki są już znacznie mniej korzystne. Pełne info n.t. cen: Cennik

Gdyby ktoś rejestrował prywatne konto można użyć mojego referral-a: 0ZGUJQQ :) (Rejestracja z referral-em powoduje przydzielenie 10 EUR do wykorzystania na ładowanie, ważne 30 dni). W kolejnym kroku jest możliwość dodania profilu firmowego z polskim NIP-em i otrzymywanie faktur na firmę.

Żeby zacząć korzystać należy zainstalować aplikację na telefonie i przejść rejestrację (w aplikacji):

iPhone (iOS)
Android
Strona internetowa

Jest również możliwość zamówienia karty RFID (koszt 10 EUR). Karta przychodzi kurierem w ciągu kilku dni.

Last edited:

Jaceq

Pionier e-mobilności
Co ten referral daje? Jakieś dodatkowe rabaty?
Dostajesz 10 EUR do wykorzystania poza pakietami. Czyli w sumie jedno małe ładowanie gratis ;-) Do wykorzystania w ciągu 30 dni. Czyli np. jeśli dobrze rozumiem można podjechać np. na IONITY i załadować 10,5 KWh (wg cennika Pay-as-You-go).

XYZ

Fachowiec
Rozglądając się za jakimś rozsądnym rozwiązaniem na ładowanie podczas wakacyjnych wyjazdów zerknąłem na Be Charge. Właściwie "na papierze" wygląda to całkiem nieźle - poniżej małe zestawienie. Pomijając promocyjną ofertę JuicePass w EnelX to chyba najtańsza oferta oraz nie trzeba kombinować - normalnie dostępna bez zmiany lokalizacji. Mapa ładowarek wygląda zachęcająco, ponad 125 tyś. punktów ładowania w Europie: Mapa . W Polsce mają IONITY więc też spoko opcja jeśli ktoś ma po drodze (ja mam).

View attachment 11422

Można korzystać bez wykupionego pakietu ale stawki są już znacznie mniej korzystne. Pełne info n.t. cen: Cennik

Gdyby ktoś rejestrował prywatne konto można użyć mojego referral-a: 0ZGUJQQ :)
Czy jest apka na IOS ? bo jakoś nie mogę jej zlokalizować.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Czy jest apka na IOS ? bo jakoś nie mogę jej zlokalizować.

krzyss

Pionier e-mobilności
Za
Rozglądając się za jakimś rozsądnym rozwiązaniem na ładowanie podczas wakacyjnych wyjazdów zerknąłem na Be Charge. Właściwie "na papierze" wygląda to całkiem nieźle - poniżej małe zestawienie. Pomijając promocyjną ofertę JuicePass w EnelX to chyba najtańsza oferta oraz nie trzeba kombinować - normalnie dostępna bez zmiany lokalizacji. Mapa ładowarek wygląda zachęcająco, ponad 125 tyś. punktów ładowania w Europie: Mapa . W Polsce mają IONITY więc też spoko opcja jeśli ktoś ma po drodze (ja mam).

View attachment 11422

Zarejestrowalem sie, nawet zdazylem zamowic rfid za 10€ i sie okazalo ze oni nie maja GW w swojej bazie… słabo w takim razie :(

vwir

Pionier e-mobilności

View attachment 11422

Wiesz może, czy dają fakturę na firmę?

Jaceq

Pionier e-mobilności
Wiesz może, czy dają fakturę na firmę?
Dają. Ja zrobiłem tak, że zarejestrowałem się prywatnie (wtedy można skorzystać z kodów), a następnie możesz dodać profil firmowy. Później przełączasz się między profilami w zależności od potrzeby. Albo jeśli Ci się nie chce bawić z kodami/promocjami, możesz zarejestrować tylko na firmę.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Za

Zarejestrowalem sie, nawet zdazylem zamowic rfid za 10€ i sie okazalo ze oni nie maja GW w swojej bazie… słabo w takim razie :(
Przykro mi, że tak zrozumiałeś mojego posta. Nie pisałem, że mają GreenWay.. W Polsce mają Ionity i jakieś pojedyncze punkty. To raczej opcja na wyjazdy zagraniczne. Chyba, że ktoś się często ładuje na Ionity wówczas wypada korzystnie - 1,56-1,78 PLN / kWh w zależności od pakietu.

Edytowałem główny post żeby było jasne, że nie mają GW.