Be Charge

cooler

Pionier e-mobilności
[HIPOKRYZJA ON] Uczciwie wyłączając lokalizację, generując włoski NIP i podając się za Włocha lub Rumuna :ROFLMAO: [HIPOKRYZJA OFF]
Następny co pomylił zaradność i optymalizację kosztów (z czego wiele krajów i koncernów jest znanych) z kombinowaniem.
Ja uważam tą ich promocje tylko dla Włochów za dyskryminację niedopuszczalna w EU i gorąco popieram sprzeciw i próby obejścia tych nielegalnych praktyk.
Czy uważasz za naganne dochodzenie swoich praw gdy ktoś je ewidentnie łamie wbrew zasadom EU? Banków przed frankowiczami też bronisz?
Jakoś nie widziałem takich wykluczeń w żadnej naszej sieci. Europa Zachodnia bardzo by chciała utrzymać stare status quo: oni mogą wszystko a nowi niech grają wg reguł które starzy naciągają w swoją stronę lub zmieniają gdy im to nie na rękę. Bardzo polecam ostatni YT kanału Bizon o Grecji, gdzie Niemy i Francja ratując swoje banki rozegrały Grecję łamiac wszystkie zasady Wspólnoty:

vwir

Pionier e-mobilności
Następny co pomylił zaradność i optymalizację kosztów (z czego wiele krajów i koncernów jest znanych) z kombinowaniem.
Ja uważam tą ich promocje tylko dla Włochów za dyskryminację niedopuszczalna w EU i gorąco popieram sprzeciw i próby obejścia tych nielegalnych praktyk.
Czy uważasz za naganne dochodzenie swoich praw gdy ktoś je ewidentnie łamie wbrew zasadom EU? Banków przed frankowiczami też bronisz?
Jakoś nie widziałem takich wykluczeń w żadnej naszej sieci. Europa Zachodnia bardzo by chciała utrzymać stare status quo: oni mogą wszystko a nowi niech grają wg reguł które starzy naciągają w swoją stronę lub zmieniają gdy im to nie na rękę. Bardzo polecam ostatni YT kanału Bizon o Grecji, gdzie Niemy i Francja ratując swoje banki rozegrały Grecję łamiac wszystkie zasady Wspólnoty:
I właśnie dlatego abonamenty Enel-X są dostępne w Rumunii. A nie, czekaj…

nabrU

Moderator
Posłuchaj i poczytaj (wcześniejsze posty) ze zrozumieniem , zanim zaczniesz obrażać chłopczyku......od 2 tygodni tj. 29.05 jestem we Włoszech i tego dnia kupiłem i aktywowałem usługe tej gównianej firmy. Nie udaje i nie udawałem Rumuna, cała korespondencja z z Enel X jasno potwierdza moje słowa.....to zwykli krętacze, którzy w dniu dzisiejszym wreszcie odpowiedzieli, że bardzo starają sie rozwiązać problem moich(zapewne nie tylko moich) "zaginionych" KWh.

Daleko szukać nie musiałem ;)

Mam tylko pytanie, czy jeśli już mam konto i apke Enel-X, to czy przed "patentem rumuńskim", musze usunąć to konto , czy jedynie odinstalować apkę ?

Niestety w iphone tak raczej niema i musiałem odinstalować aplikację. Ponownie ją zainstalowałem, wyłączyłem lokalizację i wpisałem Włochy. Apka kazała się zalogować i tu mały zonk, ponieważ nie usunąłem konta przed reinstalacją apki, po zalogowaniu zaciągnięte zostały poprzednie dane teleadresowe zamieszkania, nie ma natomiast danych fiskalnych, a użytkownik określony jest jako "private". Natomiast w pozycji "wybierz opłaty publiczne" pojawiły się pakiety.
Pytanie :
1. Jak mogę zmienić dane do faktury ? Właściwie to mam na myśli obecność NIP, bo to w przypadku JDG jest istotne jak sądzę.

Mam już pakiety w zakładce "Wybierz opłatę publiczną", ale niestety nie mogę dodać metody płatności, czy to dlatego, że mam wyłączoną lokalizację dla apki ??
.......ruszyło, chyba był jakiś problem z ich serwerem

Mam nadzieję, że więcej cytatów nie trzeba....

Więc albo odszczekasz te słowa albo znajdę Cię poprzez IP i moderatora i spotkamy sie w Sądzie.....nie żartuję. i czekam ..

Na tym poziomie nie będę prowadził żadnych rozmów na tym Forum. Więc twój forumowy byt trafia za powyższy wpis do kill file'a. Żegnam...

nabrU

Moderator

Możesz się sprzeciwiać i nazywać to jak chcesz. Jeśli uważasz że swoją działalnością łamia prawo UE, na pewno jest jakiś sposób aby to do organów UE zgłosić. Pisanie na Forum w tym nie pomoże...

XYZ

Fachowiec
Daleko szukać nie musiałem ;)

Mam nadzieję, że więcej cytatów nie trzeba....

Na tym poziomie nie będę prowadził żadnych rozmów na tym Forum. Więc twój forumowy byt trafia za powyższy wpis do kill file'a. Żegnam

Wybrane cytaty mój cwaniaczku, są wyrwane z kontekstu dyskusji na forum.
Zdecydowanie spotkamy się w innej scenerii, napisałem Ci już w jakiej.

krzyss

Pionier e-mobilności
Posłuchaj i poczytaj (wcześniejsze posty) ze zrozumieniem , zanim zaczniesz obrażać chłopczyku......od 2 tygodni tj. 29.05 jestem we Włoszech i tego dnia kupiłem i aktywowałem usługe tej gównianej firmy. Nie udaje i nie udawałem Rumuna, cała korespondencja z z Enel X jasno potwierdza moje słowa.....to zwykli krętacze, którzy w dniu dzisiejszym wreszcie odpowiedzieli, że bardzo starają sie rozwiązać problem moich(zapewne nie tylko moich) "zaginionych" KWh.
Więc albo odszczekasz te słowa albo znajdę Cię poprzez IP i moderatora i spotkamy sie w Sądzie.....nie żartuję. i czekam ..
😂🤪😀
Wez wylzuj :)

Attachments

• IMG_8634.jpeg
    IMG_8634.jpeg
    20,3 KB · Liczba wyświetleń: 11

krzyss

Pionier e-mobilności
@krzyss .....nie da się, ten chłoptaś sugeruje, że ja jak i wszyscy inni na tym forum, którzy zakupili uczciwie pakiet EnelX to złodzieje i krętacze.
No i ?
Ja zjadam snickersa i popijam drinkiem :)
Mam to w nosie … to ekspert z internetu, jak ten od parowek w smolensku ;)

Last edited:

Michal

Moderator
@krzyss .....nie da się, ten chłoptaś sugeruje, że ja jak i wszyscy inni na tym forum, którzy zakupili uczciwie pakiet EnelX to złodzieje i krętacze.
Ale to ja też nie rozumiem.
Napisałeś:
"czy przed "patentem rumuńskim", musze usunąć to konto , czy jedynie odinstalować apkę ?", czy nie napisałeś? Instalowałeś kombinując i obchodząc ich zabezpieczenia, czy nie?
Mnie też pozwiesz do sondu?

Jakiś czas temu zablokowałem @nabrU i od tej pory mam głęboko co pisze, ale z takim straszeniem pozwami za napisanie czegoś na forum, co ma nawet podstawy logiczne, się nie zgadzam. Tym bardziej, że nie narusza to w żaden sposób Twojego dobrego imienia, chyba, że w dowodzie masz XYZ :p

XYZ

Fachowiec
Ale to ja też nie rozumiem.
Napisałeś:
"czy przed "patentem rumuńskim", musze usunąć to konto , czy jedynie odinstalować apkę ?", czy nie napisałeś? Instalowałeś kombinując i obchodząc ich zabezpieczenia, czy nie?
Mnie też pozwiesz do sondu?

Jakiś czas temu zablokowałem @nabrU i od tej pory mam głęboko co pisze, ale z takim straszeniem pozwami za napisanie czegoś na forum, co ma nawet podstawy logiczne, się nie zgadzam. Tym bardziej, że nie narusza to w żaden sposób Twojego dobrego imienia, chyba, że w dowodzie masz XYZ :p
W innym wątku wyjaśniłem, że jestem we Włoszech i niczego nie ukrywam, a ten przytoczony przez Ciebie był przed zapytaniem zakupem pakietu , na kanwie wypowiedzi innych użytkowników, którzy jak mniemam korzystali poza Italią. Nie wiedziałem wówczas, że po skontaktowaniu się z supportem potwierdzą, że mimo iz jestem Polakiem to mogę w trakcie pobytu korzystać na terenie Italii tak jak każdy inny użytkownik.
Nie zakupiłem, mimo zapowiedzi pakietu na powrót bo uważałem, ze nie jest warte zachodu to całe Enel X.
Reasumując, ten człowieczek publicznie zasugerował, że jestem krętaczem i złodziejem.......co do oceny prawnej, pozostawmy to fachowcom.
Dziwne, że mimo kilku monitów nie reaguje redakcja, myślę, że zdają sobie sprawę, że w takiej sytuacji stają się stroną moich roszczeń.